Εκπαίδευση Επιμορφωτών στις ΤΠΕ (B΄ Επίπεδο): Τι να σημαίνει άραγε το ΤΠΕ;

daskala1.jpg

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ιστολόγιο αυτό, που φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δημιουργήθηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιμορφωτικών προγραμμάτων των φιλολόγων στo Κέντρo Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) του 1ου ΙΕΚ Ιωαννίνων, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / Γ? ΚΠΣ. Το επιμορφωτικό υλικό και τα προγράμματα σπουδών των ΚΣΕ, βρίσκονται αναρτημένα στη βιβλιοθήκη εγγράφων / υλικό εκπαίδευσης, του ιστότοπου υποστήριξης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Β΄επιπέδου απ` όπου μπορείτε και να ενημερώνεστε για νέα/ανακοινώσεις, προσκλήσεις, εγκυκλίους, τίτλους εκπαιδευτικών λογισμικών κ.ά.

Μέσω της σελίδας Help Desk σας δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης. Μπορείτε να υποβάλετε τα ερωτήματά σας, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό έντυπο υποβολής ερωτήματος και η απάντηση θα αποσταλεί στo ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Η διάρκεια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Β? επιπέδου είναι 96 ώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5-9 μ.μ.

Περίοδος επιμόρφωσης: 1η Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2008

Μπορείτε να δείτε εδώ την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ σχετικά με την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Καλωσορίζω όλους όσοι επιλέξατε να «ξεβολευτείτε» και να υποβληθείτε σε βδομαδιάτικα δωδεκάωρα επιμόρφωσης με μοναδικό κίνητρο την εποικοδομητική και δημιουργική αμφισβήτηση και το ενδιαφέρον για την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Στάμου Ευαγγελία

Υ.Γ. Εάν αναρωτιέστε για την αναγκαιότητα της εισαγωγής των υπολογιστών στα σχολεία, σας προτείνω να διαβάσετε ένα εξαιρετικό άρθρο του Θ. Χατζηλάκου. «Τί τους κάνουμε τους υπολογιστές στα σχολεία (Πρακτικός οδηγός για μη βολεμένους εκπαιδευτικούς)«. Το ανεβάζω στο blog για να βρίσκετε στη διάθεσή σας.

thanasishadzilacos.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων