Η Αλίκη στο σχολείο μας

Το Σχολείο μας

Αναγνωρίζοντας την παιδευτική αξία του θεάτρου και επομένως την αναγκαιότητά του στη μόρφωση των παιδιών , επιδιώκουμε να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές μας με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις. Σ’αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το Human Library project, σχεδιασμένο για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης από τον Γιώργο Ζαμπουλάκη και το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Βιβλιοθήκης στο σχολείο μας. Το πιο κλασσικό και πολυδιαβασμένο αριστούργημα του Κάρολ Λιούις “Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ” που παρουσιάσθηκε από την Αλεξάνδρα Στεργιάννη ενθουσίασε τους μαθητές μας που παρακολούθησαν την παράσταση προσηλωμένοι. Πόσο υπέροχη εμπειρία να ταξιδεύει η Βιβλιοθήκη προς τους μικρούς της φίλους με ένα τέτοιο πρωτοποριακό project! Ευχαριστούμε το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης για την εμπειρία!

Η Αλεξάνδρα Στεργιάννη είναι Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι Ηθοποιός του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης και φοιτήτρια του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης.  Η ίδια βρίσκει μαγική την εμπειρία της να μοιράζεται με μεγάλους και παιδιά τις ιδέες και την ενέργειά της μέσα από την “Αλίκη και την χώρα των Θαυμάτων”. Ως νέα παιδαγωγός μεταξύ άλλων λέει: “Το θέατρο ως βιωματικό, παιγνιώδες και διερευνητικό πεδίο ,μάθησης, καλλιεργεί τη δημιουργική , κριτική και διαλεκτική σκέψη των ανθρώπων παρέχοντας τους έτσι ευκαιρίες να μάθουν γι’ αυτούς, με αυτούς και μέσα από αυτούς. Ιδιαίτερα η θεατρική αγωγή και εκπαίδευση στο σχολείο είναι σύμβουλος και οδηγός όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους δασκάλους μαθαίνοντας τους να αναπτύσσουν τη σωματική και αυτοσχέδια λεκτική έκφραση και επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση τους, να ανακαλύπτουν τη θεατρική διάσταση του παιχνιδιού, να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους γενικότερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *