Πώς ένα φασόλι σε στέφει Γάλλο βασιλιά!!!

Γαλλικά Εκδηλώσεις

DSC03688Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού κόψαμε στο σχολείο τη γαλλική βασιλόπιτα με τους μαθητές των γαλλικών της πέμπτης και της έκτης τάξης. Επιλέξαμε να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα δυο ευρωπαϊκών πολιτισμών με την κοπή αυτής της πίτας που διαφοροποιείται αρκετά από την ελληνική παράδοση.

Πρώτα απ’ όλα όσον αφορά στη παρασκευή της: η γαλλική βασιλόπιτα είναι φτιαγμένη με 2 φύλλα σφολιάτας, είναι γλυκιά και περιέχει μια κρέμα φτιαγμένη από άσπρα αμύγδαλα και φρέσκο βούτυρο ενώ για φλουρί οι Γάλλοι βάζουν ένα φασόλι!!! Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά την κοπή της.

Ο τυχερός του φασολιού στέφεται βασιλιάς/ βασίλισσα και προσφέρει το στέμμα σε ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Για μια μέρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει ό,τι αυτός/ή θέλει σαν αληθινός βασιλιάς και όλοι πρέπει να υπακούμε. Στο σχολείο μας το φασόλι κέρδισε κορίτσι η Εβίνα από την Ε’ τάξη και έστεψε βασιλιά τον συμμαθητή της, τον Κωνσταντίνο!

Άντε και του χρόνου με την ελπίδα να κερδίσουμε!!!

Τη βασιλόπιτα παρασκεύασε η καθηγήτρια των γαλλικών του σχολείου μας κ. Ραλλού Δούρου.Την ευχαριστούμε θερμά και έχουμε να της πούμε πως ήταν πεντανόστιμη!!!DSC03694

DSC03697

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *