Μαΐ 12

Δωρεάν rapid-test από το Δήμο Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ 13/5/2021

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) θα διενεργηθούν με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 13/5/2021, ώρες 09:30-15:00, στην Πλατεία Μερκάτη.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσέλθουν, να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ΑΜΚΑ και αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Για τη μετάβαση θα αποστέλλεται μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

Στον χώρο που θα διενεργηθούν τα τεστ θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας – τήρηση αποστάσεων), ενώ για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, θα εποπτεύει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μαΐ 10

Εγγραφή μαθητών/μαθητριών στην Πρωινή Ζώνη και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022

Για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, στην Πρωινή Ζώνη (7-8π.μ.) ή/και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα της επόμενης σχολικής χρονιάς 2021-2022, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε στο e-mail του Σχολείου mail@9dim-koryd.att.sch.gr ή όπως προσκομίσουν οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας στη διεύθυνση, την αντίστοιχη αίτηση.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15-16:00) και στην Πρωινή Ζώνη (7:00-8:00) κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α.(Β 3838).

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.
Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Αίτηση συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα ή/και στην Πρωινή Ζώνη

 

Μαΐ 10

Οδηγίες για self test μαθητή/μαθήτριας με Θετικό Αποτέλεσμα

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση θετικού self-test μαθητή/μαθήτριας του σχολείου μας, ο μαθητής/η μαθήτρια ΔΕΝ έρχεται στο σχολείο.

Θα εκδώσετε από την πλατφόρμα , σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία θα εκτυπώσετε και στη συνέχεια μεταβαίνει ο μαθητής/η μαθήτρια εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή,με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα για θετικό αποτέλεσμα self-test, πριν την διαδικασία επιβεβαίωσης σε δημόσια δομή, είτε τηλεφωνικά (2104955197) είτε με email.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Μαΐ 07

Επαναλειτουργία 9ου ΔΣ Κορυδαλλού τη Δευτέρα 10/5/2021

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, μαθητές & μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού,

Χριστός Ανέστη με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. 

Με την ευκαιρία της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 10-5-2021, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 • Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 • Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.50209/ΓΔ4/5-5-2021 Εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ, η αυτοδιαγνωστική δοκιμασία αυτοελέγχου (self-test), είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό και τους μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων.
 • Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού  διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. (Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί Δευτέρα/Πέμπτη ή το προηγούμενο βράδυ).  Οι μαθητές/τριες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, τη σχολική κάρτα με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
 • Γονείς μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. (Οδηγίες Έκδοσης της κάρτας )
 • Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
 • Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών, από τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Εναλλακτικά, τη Δευτέρα 10/5/2021, κατά την προσέλευση των μαθητών/μαθητριών το πρωί στην είσοδο του Σχολείου θα υπάρχουν εκτυπωμένα έντυπα σχολικών καρτών covid-19, τις οποίες θα μπορούν οι κηδεμόνες να συμπληρώσουν και να υπογράψουν. 
 • Όσον αφορά στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται δεδομένων των συνθηκών, ισχύουν τα αναφερόμενα στην ανάρτησή μας «Ενημέρωση για τη λειτουργία του Σχολείου» στην αρχή του σχολικού έτους 2020-21.

Σχετικά με την προσέλευση στο / αποχώρηση από το σχολείο, σας ενημερώνουμε ότι:

 • Η πόρτα του Σχολείου θα ανοίγει στις 8:00π.μ. και το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 8:15π.μ.
 • Οι μαθητές/μαθήτριες θα εισέρχονται στο σχολείο, με την επίδειξη εκτυπωμένης της σχολικής κάρτας ή της δήλωσης του αποτελέσματος από τον αυτοέλεγχο (self-test)

Παρακαλούμε να φροντίζετε ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να βρίσκονται εγκαίρως στο σχολείο. Παρακαλούμε, για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών στο/από το σχολείο, την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν μια απόσταση από την πόρτα κατά την είσοδο και έξοδο των παιδιών και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 • Η «Πρωινή Ζώνη» (7:00-8:00π.μ.) και το «Ολοήμερο Πρόγραμμα» (13:15-16:00) θα λειτουργούν κανονικά.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Κάτω/Νότια Είσοδος (Ησιόδου 25) Αυλή –
Τμήματα: Α1,Α2,Α3,Β1,Ε3 (Ισογείου) και Ε2,ΣΤ1,ΣΤ2,ΣΤ3 (Β’ ορόφου)

Πάνω/Βόρεια Είσοδος (Πεζόδρομος Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Β2,Β3,Γ1,Γ2,Γ3,Δ1,Δ2,Ε1 (Α’ ορόφου)

Κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα δεν θα πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο του σχολείου πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές/μαθήτριες θα κατευθύνονται στις τάξεις τους, όπου θα τους υποδέχεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 1η ώρα και η προσευχή θα γίνεται εντός των αιθουσών.

 

ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ

(Προσοχή: Σε δύο χρονικές φάσεις)

Κάτω/Νότια Είσοδος (Ησιόδου 25) Αυλή –
Τμήματα: Α1,Α2,Α3,Β1,Ε3 (Ισογείου) και Ε2,ΣΤ1,ΣΤ2,ΣΤ3 (Β’ ορόφου)

Πάνω/Βόρεια Είσοδος (Πεζόδρομος Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Β2,Β3,Δ1,Δ2,Ε1 (Α’ ορόφου)

Βοηθητική (Βόρεια) Είσοδος (Σκαλιά Πεζοδρομου Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
Τμήματα: Γ1,Γ2,Γ3,(Α’ ορόφου)

 

 • Οι μαθητές/ μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα σχολάνε στις 13:05΄και θα εξέρχονται από τις παραπάνω εξόδους.
 • Όσοι μαθητές / μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, θα παραμένουν στο τμήμα τους με τις δασκάλες τους μέχρι να προσέλθουν στις αίθουσες του Ολοήμερου προγράμματος στις 13:15΄.
 • Όσοι μαθητές / μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων έχουν αδέλφια σε μεγαλύτερες τάξεις, θα σχολάνε στις 13:15΄ μαζί με τα αδέλφια τους και μέχρι τότε θα παραμένουν στο τμήμα τους με τις δασκάλες τους.
 • Όλοι/όλες οι μαθητές/ μαθήτριες των τάξεων Γ’,Δ’,Ε’,ΣΤ’ θα αποχωρούν από το σχολείο στις 13:15΄ και θα εξέρχονται από τις παραπάνω εξόδους. Τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 θα εξέρχονται από τη βόρεια βοηθητική έξοδο (σκαλιά πεζόδρομου).

 

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να κρατάνε τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να είναι στην ώρα τους κατά το σχόλασμα των μαθητών/μαθητριών.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού,

Η συνεργασία όλων μας, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ώστε με ασφάλεια να επαναλειτουργήσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία.

 

Καλή επάνοδο στις πραγματικές σχολικές τάξεις!!!

 

 

Οδηγίες Έκδοσης της Σχολικής κάρτας για Covid-19

Σχολική κάρτα για COVID-19 (σύνδεση με κωδικούς taxisnet)

Σχολική Κάρτα για Covid-19 (μαθητές/μαθήτριες) (Συμπλήρωση και Εκτύπωση εγγράφου)

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

ΦΕΚ 1825 / 5 Μαΐου 2021

Περισσότερες πληροφορίες για τα self test

 

Απρ 23

Ευχές για το Πάσχα 2021

Απρ 23

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 (Από 10/5/21 έως 31/5/21)

Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών στα Μουσικά Σχολεία:

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2020 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β ́ 878), σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).

 

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς / κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

 

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Μουσικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα.

Οι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων οφείλουν, αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών, να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο. Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους γονείς- κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων.

Οι κωδικοί των Μουσικών Σχολείων και η Αίτηση Εγγραφής

Αναλυτικά η εγκύκλιος: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος  2021-2022

 

Απρ 23

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 (Από 10/5/21 έως 31/5/21)

Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία:

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 21320/Δ2/24-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» (Β ́ 886) διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1065/19-03-2021, στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις:

α) Εικαστικών Τεχνών

β) Θεάτρου-Κινηματογράφου

γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα).

 

Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να αποστείλουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Καλλιτεχνικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα. Οι Διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολείων οφείλουν, αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών, να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.

Οι κωδικοί των Καλλιτεχνικών Σχολείων και η Αίτηση Εγγραφής

Αναλυτικά η εγκύκλιος: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος  2021-2022

Απρ 22

Ημέρα της Γης – 22 Απριλίου

.

Ημέρα της Γης 2021 – Restore our earth
(Αποκαταστήστε τη Γη μας!)

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 22 Απριλίου
ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

 

Ημέρα της Γης 2021 – Όλοι μπορούμε να φυτέψουμε το σπόρο για ένα φωτεινότερο μέλλον! Ένα δέντρο τη φορά!

Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκ.Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές εκείνης του ’70, όταν ο γερουσιαστής Νέλσον πρότεινε την ιδέα για την Ημέρα της Γης, ο πλανήτης δεν είχε ακόμα, συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Μετά τον Ιανουάριο του 1969, παρακολουθώντας τις τραγικές συνέπειες της μεγαλύτερης πετρελαιοκηλίδας που είχε δημιουργηθεί ποτέ στις ΗΠΑ μέχρι εκείνη την ημέρα, στο κανάλι της Σάντα Μπάρμπαρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότερα από 3,500 θαλάσσια πουλιά, καθώς και δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες, ο Νέλσον ανέλαβε δράση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δημιούργησε μία ομάδα 85 ατόμων για να προωθήσουν την ιδέα μίας ημέρας για το περιβάλλον. Στις 22 Απριλίου 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, είχε δημιουργηθεί η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και είχε ψηφιστεί ο νόμος για καθαρό αέρα, καθαρό νερό και προστασία των απειλούμενων ειδών.

 

Η Ημέρα της Γης 2021, γιορτάζεται από τη Google με το Doodle*: Ας φυτέψουμε ένα δέντρο!

(Doodle Artist: Sophie Diao / Additional Tree Animation: Helene Leroux, Ben Tobias)

*Τα doodles είναι ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δημιουργίες της Google και φιλοξενούνται στην αρχική της σελίδα καθημερινά για να γιορτάσουν σημαντικά γεγονότα, παγκόσμιες και εθνικές επετείους, γενέθλια και πράξεις ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Ο πλανήτης, που αποκαλούμε σπίτι μας, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ζωή και να εμπνέει τα θαύματα. Το περιβάλλον εργάζεται σκληρά για να μας συντηρήσει και μας ζητά να του επιστρέψουμε τη φροντίδα.

Το σημερινό βίντεο Doodle της Google δείχνει μια ποικιλία δέντρων που φυτεύονται σε φυσικούς βιότοπους, έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να παίξουμε ρόλο ώστε να διατηρήσουμε τη Γη μας υγιή για τις μελλοντικές γενιές.

Κάθε χρόνο στην Ημέρα της Γης – και καθημερινά – ενθαρρύνουμε όλους να βρουν μια μικρή πράξη που μπορούν να κάνουν για να κάνουν τον πλανήτη μας βιώσιμο.

Είναι απαραίτητο να βάλουμε τους σπόρους, ώστε κάτι όμορφο να ριζώσει και να ανθίσει στη ζωή μας.

Χαρούμενη Ημέρα της Γης!

Απρ 14

Πασχαλινή Κάρτα Ευχών

Συμμετέχουμε στη μεγάλη κάρτα ευχών του σχολείου μας για το Πάσχα!
(έως την Κυριακή του Πάσχα 2/5/2021)

Οι ευχές των εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού για το Πάσχα 2021

Δείτε όλες τις ευχές όπως συγκεντρώθηκαν στη συνεργατική μας κάρτα!

 

Απρ 10

Τρίτη 13/4/2021 – Συμμετοχή των δασκάλων Δ & Ε Δημοτικού σε επιμόρφωση

 

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, δεν θα πραγματοποιηθούν οι ώρες των δασκάλων Δ & Ε τάξης μέσω webex, λόγω της συμμετοχής τους σε επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70, Φωτεινής Εγγλέζου.

Οι ώρες με τους/τις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων