Οκτ 27

Εορτασμός της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου – Σχολικό έτος 2020-2021

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις εντός του κάθε τμήματος και οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ τάξης παρέλασαν στην αυλή του σχολείου μας.

Φωτογραφίες από τις αίθουσες διδασκαλίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, με δημιουργίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών  μας.

 

Οκτ 23

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου – Σχολικό έτος 2020-2021

Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017.

Για το σχολικό έτος 2020-21, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/8-9-20 Κ.Υ.Α (Β’ 3780). Η παράδοση της σημαίας από την Διευθύντρια κα Δήμητρα Κωτσιανούλη στους/στις σημαιοφόρους θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια δύο (2) διδακτικών ωρών.

Οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο την Τρίτη 27/10/2020 στις 8:00-8:15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 10:00π.μ.

Τα τμήματα του Ολοήμερου προγράμματος δεν θα λειτουργήσουν. Οι μαθητές/μαθήτριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

 

 

Μη πραγματοποίηση Μαθητικών Παρελάσεων στις 28/10/2020

 

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID – 19 καθώς και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (ΦΕΚ 4484 Β’/11-10-2020) που φέρει τίτλο: « Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.»

 

Εγκύκλιος: Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ηςΟκτωβρίου – Σχολικό έτος 2020-2021 (Φ7/ΦΜ/143840/Δ1/21-10-20)

Οκτ 22

Επιλογή Σημαιοφόρων-Παραστατών-Υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου μαθητών 2020-21

Η επιλογή Σημαιοφόρων, Παραστατών, Υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-21 έγινε με βάση την παρ. 5 του άρθρου 3 του με αρ. πρωτ . 79/2017 Π.Δ.(Α ’ 109) , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 (Επιλογή σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία) του Νόμου 4633 / 16.10.2019  και την Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/ 17.10.2019 (Επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου στα Δημοτικά Σχολεία).

Την Πέμπτη 22/10/2020, παρουσία του συλλόγου εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου μας, παρουσία όλων των μαθητών/μαθητριών που σχετίζονταν με τη διαδικασία επιλογής Σημαιοφόρων, Παραστατών, Υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, κατόπιν κλήρωσης, επιλέχθηκαν οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στη σημαία.

 

Εγκύκλιος: Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ηςΟκτωβρίου – Σχολικό έτος 2020-2021 (Φ7/ΦΜ/143840/Δ1/21-10-20)

 

Οκτ 07

2ο ΚΕΣΥ Πειραιά – «Ένα Παράξενο Κρυφτό» – Μια ιστορία για τον Κορονοϊό

Το 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)Πειραιά, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την καλλιέργεια θετικών και λειτουργικών στάσεων κοινωνικής ζωής, με αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους, δημιούργησε μια παραμυθένια ιστορία για τον Covid-19, καθότι οι επιλογές μας επηρεάζουν άμεσα τη δική μας ζωή και τις ζωές όλων όσων αγαπάμε.

Ένα Παράξενο Κρυφτό – Μια ιστορία για τον Κορονοϊό

 Λήψη αρχείου

 

 

Οκτ 07

Πρόγραμμα Λειτουργίας Σχολικής Βιβλιοθήκης 2020-21

 

Τι να είναι τα βιβλία;

https://safeyoutube.net/w/nipB

 

 

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ | ΧΑΡΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ | ΑΛΚΗ ΖΕΗ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ | ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ | ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ | ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΦΑΣ | ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

 

Οκτ 04

4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2

 1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
 2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
 3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3

 1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
 2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4

 1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
 2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5

 1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.
 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6

 1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
 2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7

Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8

 1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
 2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10

 1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων.
 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11

Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12

 1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
 2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13

 1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
 2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14

 1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
 2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ’ τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου

ΤΕΚΜΗΡΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039/12 (Για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.)

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

worldanimalday.org.uk

WWF Ελλάς

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

56661787

Οκτ 01

Έναρξη Πρωινής Ζώνης και Ολοήμερου Τμήματος

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 5/10/20 αρχίζει η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης και του Ολοήμερου Τμήματος.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία τους και να ζητήσουμε τη συνεργασία σας, ώστε το Σχολείο μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των μαθητών μας.

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ (7:00-8:00 π.μ.)

 • Οι μαθητές/μαθήτριες – που έχουν ήδη γραφτεί στην Πρωινή Ζώνη – θα πρέπει να προσέρχονται στο Σχολείο από 7:00 π.μ έως 7:15π.μ. από τη Νότια Είσοδο (Αυλή – Ησιόδου 25). Μετά τις 7:15π.μ. θα κλείνει η πόρτα της εισόδου και κανείς δεν θα μπορεί να μπει στο σχολείο έως τις 8:00π.μ.
 • Οι μαθητές/μαθήτριες θα εισέρχονται στην αίθουσα της Πρωινής Ζώνης και θα παραμένουν εκεί μαζί με την δασκάλα της Πρωινής Ζώνης.

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (13:15-16:00)

 • Οι μαθητές/μαθήτριες – που έχουν ήδη γραφτεί στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – θα μεταβαίνουν στην αντίστοιχη αίθουσα του Ολοήμερου στο σχόλασμα (13:15) και θα συμμετέχουν στη Σίτιση (Διατροφική Αγωγή). Στη συνέχεια θα ακολουθούν πρόγραμμα που περιλαμβάνει Μελέτη και Πληροφορική ή Θεατρική Αγωγή ή Γαλλικά (ανάλογα με την ώρα αποχώρησής τους).

 

 • Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να εφοδιάσουν τα παιδιά με τα απαραίτητα για τη σίτιση (ώρα φαγητού) :
  • Ατομική Πετσέτα ή Σουπλά
  • Μπουκάλι Νερό / Παγούρι
  • Κουτάλι ή Πηρούνι για το φαγητό τους
  • Αν οι μαθητές/μαθήτριες συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, μπορείτε να ενημερωθείτε για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σίτισης από τον ιστότοπο του σχολείου (blogs.sch.gr/9dimkoryd/).
  • Για όσους μαθητές φέρνουν το γεύμα τους από το σπίτι, θα πρέπει να βρίσκεται σε ανοξείδωτο μεταλλικό δοχείο (καστανιέρα) για να διατηρείται ζεστό στο θάλαμο συντήρησης τροφίμων.

 

 • Η έξοδος των μαθητών/μαθητριών θα πραγματοποιείται από τη Νότια Είσοδο (Αυλή – Ησιόδου 25), στις 15:00 (3:00μ.μ.) ή 16:00 (4:00μ.μ.). Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να βρίσκονται στην έξοδο 5 λεπτά νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα αποχώρησης των μαθητών/μαθητριών και να μην καθυστερούν. Δεν επιτρέπεται διαφορετική ώρα αποχώρησης ανά ημέρα. Η αποχώρηση για κάθε μαθητή/μαθήτρια θα γίνεται σύμφωνα με την αρχική δήλωση του γονέα/κηδεμόνα και δεν μπορεί να μεταβάλλεται. Όσοι μαθητές/μαθήτριες αποχωρούν μόνοι/ες από το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα πρέπει τη Δευτέρα 5/10/20, οι γονείς να έχουν προσκομίσει στο σχολείο σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

 

 • Όσοι γονείς επιθυμούν να παραλάβουν το παιδί τους, κάποια ημέρα, στο σχόλασμα (13:15) θα πρέπει να υπογράφουν στο ημερολόγιο αποχώρησης μαθητών (έντυπο του σχολείου).

 

 • Επισημαίνεται ότι η φοίτηση των μαθητών/τριών του Ολοήμερου Προγράμματος διακόπτεται όταν ο/η μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,

Από τη Διεύθυνση

 

Σεπ 30

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές/μαθήτριες της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

 

   Σύμφωνα με εγκύκλιο (39731/Δ2 – 20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις ηλεκτρονικές τάξεις και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

   Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας και το τμήμα του/της (Αναφέρονται στο έντυπο που θα σας αποσταλεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τη Διεύθυνση).
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται από το ΠΣΔ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

 

Η φόρμα εγγραφής θα συμπληρωθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

register.sch.gr/students/

 

Μετά την επιτυχή εγγραφή του μαθητή/μαθήτριας, το σχολείο ενημερώνεται αυτόματα από το ΠΣΔ.

Μετά την εγγραφή, οι μαθητές/μαθήτριες θα αποκτήσουν ένα όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό τους (password) με τα οποία θα μπορούν να συνδέονται στις υπηρεσίες (ψηφιακές τάξεις) του ΠΣΔ.

Από τη Διεύθυνση

 

Σεπ 25

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου (Δευτέρα 28/9/20 έως και Παρασκευή 2/10/20)

Τη Δευτέρα 28/9/20  έως και την Παρασκευή 2/10/20
οι μαθητές/μαθήτριες θα σχολάσουν στις 1:15 μ.μ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους τουλάχιστον δύο μάσκες προστατευμένες την καθεμία στο δικό της σακουλάκι, ατομικό αντισηπτικό ή αντισηπτικά μαντηλάκια, πακέτο χαρτομάντιλα, ατομικό μπουκάλι/παγούρι νερό και κολατσιό/σνακ για το διάλειμμα (Το κυλικείο του σχολείου – προσωρινά – δε θα λειτουργεί).

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Καθημερινά Προσέλευση 8:15π.μ. Αποχώρηση 1:15 μ.μ.

Για την ημερομηνία έναρξης του ολοήμερου προγράμματος (1:15 – 4:00 μ.μ.) και της πρωινής ζώνης (7-8 π.μ.) οι μαθητές/μαθήτριες θα ενημερωθούν από τους δασκάλους/ες των τμημάτων τους σύντομα.

Από τη Διεύθυνση

 

Σεπ 23

Συμπληρωματικές οδηγίες για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. Φ7/118139/ΦΔ/Δ1/9-9-2020 (ΦΕΚ 3838/9-9-2020 Υ.Α) σας ενημερώνουμε ότι για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15-16:00) και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 25-9-2020.

Εαν δεν έχετε κάνει αίτηση, μπορείτε να τη συμπληρώσετε και να μας την προωθήσετε στο email του σχολείου (mail@9dim-koryd.att.sch.gr) ή να την προσκομίσει στο σχολείο ο μαθητής/μαθήτρια έως την Παρασκευή 25-9-2020.

Αίτηση / Δήλωση για τη συμμετοχή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα
του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Από τη Διεύθυνση

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων