Οκτ 06

Διακήρυξη Διαγωνισμού Κυλικείου

Ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό για τη μίσθωση του κυλικείου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο διδασκόντων του 9ου Δημοτικού σχολείου, στην οδό Ησιόδου 25, την Πέμπτη 22/11/2022, στις 10:30 π.μ..Λήψη αρχείου

Σεπ 13

Λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος – 9ο ΔΣ Κορυδαλλού

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών του ολοήμερου προγράμματος, σας ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία του (13:15 – 16:00):

 • Κατά τη διάρκεια της σίτισης (13:15-14:00), οι μαθητές/μαθήτριες χρειάζεται να έχουν μαζί τους :
  το φαγητό τους, μια καθαρή πετσέτα, πιρούνι ή κουτάλι (ανάλογα με το φαγητό), το μπουκαλάκι με το νερό τους.
 • Το φαγητό να τοποθετείται σε σκεύος ειδικό για θερμοθάλαμο.
 • Σε όλα τα σκεύη να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας.
 • Αν ο μαθητής που παρακολουθεί το ολοήμερο πρόγραμμα χρειαστεί να αποχωρήσει πριν ή στο τέλος του πρωινού προγράμματος, ο γονέας συμπληρώνει το δελτίο πρόωρης αποχώρησης (γραφείο διεύθυνσης) και υπογράφει.
 • Παρακαλούμε οι γονείς να τηρούν το πρόγραμμα αποχώρησης των παιδιών από το ολοήμερο στις 3μμ ή 4μμ. (σύμφωνα με τη δήλωσή τους).
 • Οι μαθητές /μαθήτριες που απουσιάζουν 15 μέρες συνεχόμενα από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα διαγράφονται.
 • Οι μαθητές/ μαθήτριες που δεν τηρούν τους κανόνες του Ολοήμερου Προγράμματος και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του, δεν θα συμμετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Ευχόμαστε μια ευχάριστη και δημιουργική για όλους σχολική χρονιά!

 

Σεπ 12

Οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Καλή Σχολική Χρονιά!

Την Τρίτη 13/9/22 θα ξεκινήσει το νέο σχολικό πρόγραμμα στις 8.15 π.μ. Οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο (8:00-8:15) με τις τσάντες τους και θα κατευθυνθούν προς τις νέες αίθουσες διδασκαλίας. Αυτή την ημέρα θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές/μαθήτριες και θα σχολάσουν στις 12:25 μ.μ.

Για τη λειτουργία του σχολείου από την Τετάρτη 14-9-2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 • Προσέλευση στο / αποχώρηση από το σχολείο:
  • Η πόρτα του Σχολείου θα ανοίγει στις 8:00π.μ. και το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 8:15π.μ.
  • Όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέρχονται στο σχολείο από την Κάτω/Νότια Είσοδο (Ησιόδου 25) Αυλή, όπου θα γίνεται η πρωινή συγκέντρωση (Προσευχή).
  • Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/μαθητριών, γιατί η πόρτα εισόδου θα κλείνει στις 8:15π.μ. και οι εκπαιδευτικοί θα μεταβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Εάν κάποιος μαθητής/μαθήτρια καθυστερήσει για σοβαρούς λόγους θα προσέρχεται στο σχολείο με ευθύνη των γονέων του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος (9:40-10:00) από τη βόρεια είσοδο -πεζόδρομος Αγ.Δημητρίου-
  • Κατά την αποχώρηση από το σχολείο, οι μαθητές/μαθήτριες θα συνοδεύονται στην πόρτα εξόδου στις 13:15 από τους/τις εκπαιδευτικούς.

   

 • ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ
 • Κάτω/Νότια Είσοδος (Ησιόδου 25) Αυλή –
  Τμήματα: Α1, Α2, Α3, Β1, Δ1 (Ισογείου) και Ε2, Ε3, ΣΤ1, ΣΤ2 (Β’ ορόφου)
 • Πάνω/Βόρεια Είσοδος (Πεζόδρομος Εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) –
  Τμήματα: Β2, Γ1,Γ2,Γ3, Δ2, Δ3, Ε1 (Α’ ορόφου)

 

 • Ολοήμερο Πρόγραμμα

Όσοι μαθητές / μαθήτριες παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, από την Τετάρτη 14/9/2022 που ξεκινά η λειτουργία του, θα μεταβαίνουν στις αίθουσες του Ολοήμερου προγράμματος στις 13:15. Η έξοδός τους θα γίνεται από την Κάτω/Νότια Είσοδο (Ησιόδου 25/ Αυλή) , στις 3μμ ή στις 4μμ (ανάλογα με τη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα).

 • Πρωινή Ζώνη

Όσοι μαθητές / μαθήτριες παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη (7-8 π.μ.), από την Τετάρτη 14/9/2022 που ξεκινά η λειτουργία της, θα προσέρχονται 7-7:15π.μ. από την Κάτω/Νότια Είσοδο (Ησιόδου 25/ Αυλή). Στις 7:15 π.μ. θα κλείνει η πόρτα για την προσέλευση των μαθητών/μαθητριών.
Στις 8μμ θα μεταβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας του τμήματός τους.

 • Πρωτόκολλα ΕΟΔΥ

«Εγκύκλιος: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:00″ (7. Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, ελπίζουμε στη συνεργασία όλων μας, ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά με ασφάλεια.

 

Καλή επάνοδο στις σχολικές τάξεις!!!

 

 

Σεπ 08

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:30 π.μ.
θα γίνει ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

για τους μαθητές/μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

 

Την ημέρα του Αγιασμού, η προσέλευση και αποχώρηση

των μαθητών/μαθητριών θα γίνει από την Νότια Είσοδο (Αυλή – Ησιόδου 25).

 

Οι μαθητές/μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους. Ο ιερέας της ενορίας μας θα τελέσει τον αγιασμό στον αύλειο χώρο, θα ευλογήσει όλα τα παιδιά, τους γονείς/κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς.

Αμέσως μετά τον αγιασμό θα ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες για το τμήμα στο οποίο θα ανήκει κάθε μαθητής/μαθήτρια της Α τάξης.

Οι μαθητές/μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων με τους κηδεμόνες τους θα μεταβούν μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς στις νέες αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να έχουν μια πρώτη γνωριμία και ενημέρωση σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά.

 

 

Την Τρίτη 13/9/22 θα ξεκινήσει το νέο σχολικό πρόγραμμα στις 8.15 π.μ. Οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο (8:00-8:15) με τις τσάντες τους από διαφορετικές εισόδους (νέα ανάρτηση) και θα κατευθυνθούν προς τις νέες αίθουσες διδασκαλίας. Αυτή την ημέρα θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές/μαθήτριες και θα σχολάσουν στις 12:25 μ.μ.

Το κυλικείο του σχολείου – προσωρινά – δεν θα λειτουργεί.

 

Από την Τετάρτη 14/9/2022 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα (8:15-13:15).

Θα λειτουργήσει κανονικά η Πρωινή Ζώνη (7-8π.μ.) και τα Ολοήμερα Τμήματα (13:15-4μ.μ.)

Το Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει άμεσα.

Καλή σχολική χρονιά

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί

του 9ου Δ.Σχ.Κορυδαλλού

Σεπ 01

Από 1η Σεπτεμβρίου ως και τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο

Από σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργεί ως τις 5:30μμ, να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου (με email: mail@9dim-koryd.att.sch.gr ή τηλεφωνικά 2104955197) ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

Το περιεχόμενο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος (4-5:30 μ.μ) θα καθοριστεί ανάλογα με τη στελέχωση της σχολικής μας μονάδας.

Οι μαθητές/τριες γίνονται δεκτοί/ές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

 

Ιούν 16

Οι μεγαλύτεροι … μικροί κυνηγοί μπαταριών!

Afis EpainosA4 01

Ιούν 10

Τίτλοι Προόδου 2021-22

Την Τετάρτη 15-6-2022 θα χορηγηθούν οι Έλεγχοι, οι Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας.

Η προσέλευση και αποχώρηση των γονέων / κηδεμόνων θα γίνεται με τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας – από 9:00π.μ. έως 10:30π.μ.

Την ίδια ημέρα θα αποσταλούν οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Από τη Διεύθυνση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Ιούν 10

Οι συγγραφείς Βασιλική Μαρκάκη και Ζήνωνας Ζαμπακίδης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

βιβλιο 1

Την Παρασκευή 10/6/2022, οι συγγραφείς του βιβλίου «Η Μυρτώ και η Σμύρνη των θαυμάτων» επισκέφτηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας και συνάντησαν τους μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης. βιβλιο 4

Οι δασκάλες της Γ τάξης υποδέχτηκαν τους κ.κ. Βασιλική Μαρκάκη και Ζήνωνα Ζαμπακίδη με σμυρνέικα κουλουράκια, παρουσιάσεις και εικαστικές δημιουργίες. Οι συγγραφείς τους μίλησαν για το βιβλίο, την ιδέα και την εικονογράφησή του. Τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους και συζήτησαν όλες τις απορίες για το βιβλίο και την εποχή του!

 

Οι δασκάλες της Γ τάξης ξενάγησαν τους συγγραφείς στο σχολείο μας, στην έκθεση βιβλίου και στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «στολίδι» του σχολείου μας!

βιβλιο 5

Ιούν 10

Η εικονογράφος Εύη Τσακνιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

μισό πιθάριΤην Παρασκευή 10/6/2022, η εικονογράφος του βιβλίου «Το Μισό Πιθάρι» επισκέφτηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας και συνάντησε τους μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης. Η κ.Εύη Τσακνιά τους μίλησε για το βιβλίο και την εικονογράφησή του. Μίλησε με τα παιδιά για τα ενδιαφέροντά τους, συζήτησαν για τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει, και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Οι δασκάλες της Β τάξης της έκαναν δώρο ζωγραφιές των παιδιών και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο σχολείο μας, στην έκθεση βιβλίου και στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «στολίδι» του σχολείου μας!

Ιούν 06

Η συγγραφέας Αδαμαντία Αλατάρη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

μου ΠαραμυθένιαΤην Παρασκευή 3/6/2022, η συγγραφέας του βιβλίου «Σμύρνη μου Παραμυθένια» επισκέφτηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας και συνάντησε τους μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης. Η κ.Αδαμαντία Αλατάρη τους μίλησε για το βιβλίο, την ιδέα και την εικονογράφησή του, συζήτησαν απάντησε στις ερωτήσεις τους. Ξεναγήθηκε στο σχολείο μας από τη Διευθύντρια κ.Δήμητρα Κωτσιανούλη και επισκέφτηκε και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη «στολίδι» του σχολείου μας!

Older posts «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων