Το English Theatre Club στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Το English Theatre Club , με την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών αγγλικών του σχολείου μας κ.κ. Μίνας Σαμαρτζή και Μαρίνας Μπέλμπα, παρουσίασε σήμερα στο σχολείο μας την αγγλική, διαδραστική παράσταση Cinderello. Η παράσταση μετέδωσε στους μαθητές μας το μήνυμα της εναντίωσης στο bullying, της ελπίδας στο όνειρο που βγαίνει αληθινό, της ανθρωπιάς και της συγχώρεσης.

cinterello1

Οι μαθητές των Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεων συμμετείχαν ενεργά, διασκέδασαν και ήρθαν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα και πολιτισμό.

cinterello2

Ευχαριστούμε το English Theatre Club και αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες παραστάσεις του.

 

 

Παρέλαση στον Κορυδαλλό 25/3/2023

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού συμμετείχαν στη δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού, στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων και στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 Β

Το σχολείο μας γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την  Παρασκευή 24/3/2023 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε τμήμα του σχολείου μας!

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 Α

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Ε και ΣΤ τάξεων στην αυλή του σχολείου μας και παραδοσιακοί χοροί από όλα τα παιδιά του σχολείου μας!

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 Γ

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου (Παρασκευή 24/3/2023)

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν
στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821,
την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023,
σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα
από τις 8:15 π.μ. έως τις 10 π.μ.

και στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες θα αποχωρήσουν.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα και την Πρωινή Ζώνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 – Δήμος Κορυδαλλού

Επανάσταση 1821Οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 που διοργανώνονται από το Δήμο Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Στις 25 Μαρτίου 2022 ημέρα Σάββατο η δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, ώρα 10:30 π.μ. (συγκέντρωση μαθητών/τριών σημαίας 10:10π.μ. στα σκαλάκια της εκκλησίας), όπου θα παρευρεθούν μόνο οι σημαιοφόροι/παραστάτες των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων εντός του ναού, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα ακολουθήσει η Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Αγίου Γεωργίου) ,ώρα 11:00 π.μ.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αθηνάς (από την οδό Ασκληπιού έως την πλατεία Ελευθερίας), ώρα 12:15 μ.μ.

Οι μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού θα συγκεντρωθούν στις 11:30π.μ. στη διασταύρωση των οδών Πυθαγόρα & Κοραή.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει πέριξ και επί της πλατείας  Ελευθερίας , σύμφωνα με τις οδηγίες  των υπεύθυνων γυμναστών του Δήμου. ( Κατά την αποχώρηση των σχολείων, για την αποφυγή συνωστισμού, τα σχολεία με μονό αριθμό θα αποχωρήσουν δεξιά, ενώ αυτά με ζυγό αριθμό αριστερά επί της πλατείας Ελευθερίας.)

Θα τηρηθούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού (Covid-19).

ΒΑΘΜΟΙ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3/2023

Οι βαθμοί για το 2ο τρίμηνο θα παραδοθούν την Τετάρτη 22/3/2023 και ώρα 13:15 στους γονείς / κηδεμόνες των Γ-ΣΤ τάξεων.

Στις τάξεις Α-Β θα γίνει ενημέρωση γονέων ανά τμήμα.

Η επικοινωνία με τους/τις δασκάλους/ες των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί ανά τμήμα.

Καλή Πρόοδο στους μαθητές και μαθήτριές μας!

Από τη Διεύθυνση

Πρόσκληση των μαθητών και μαθητριών της Γ τάξης στον Δήμαρχο Κορυδαλλού

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο της πόλης μας κ.Νίκο Χουρσαλά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και συζήτησαν μαζί του τις επιθυμίες τους για χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας, κυκλοφοριακής αγωγής και κέντρου φροντίδας αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Κυριάκο Τζέρπο και την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα παιδείας κ.Νέλλη Μοσχονά.

Στα πλαίσια της γλώσσας και της μελέτης περιβάλλοντος, οι μαθητές/μαθήτριες έγραψαν επιστολές προς τον Δήμαρχο στις οποίες ανέφεραν τα παραπάνω όνειρά τους για την αναβάθμιση της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά και υποσχέθηκε να μελετήσει τις προτάσεις τους και να τις πραγματοποιήσει.

Ενδεικτικά, μία από τις επιστολές των παιδιών:

.jpg

Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό Σχολείο

 

organoulidessite 100.width 1280Την Τετάρτη 15/3/2023, οι μαθητές και μαθήτριες των Β και Ε τάξεων παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) το πρόγραμμα αγωγής υγείας «Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό Σχολείο«από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Υπουργείο Υγείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

2

«Από τι είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι; Ποια όργανα του σώματός σας ξέρετε; Πώς προστατεύετε την υγεία σας; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, το οποίο δεν λειτουργεί σωστά, με κάποιο άλλο;»

Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται εύκολες ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα παιδιά και το μάθημα της Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές της Ε τάξης συζήτησαν για τον εθελοντισμό, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, με την κ. Γεωργία Λιναράκη (εθελόντρια, μητέρα μαθητή του σχολείου μας), για τις εθελοντικές δράσεις και τη συμμετοχή όλων μας!

1

Αιτήσεις για εγγραφή στην Α΄ τάξη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά

Logo Ralleio 261x300Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για εγγραφή στην Α΄ τάξη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2023-24 γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου (http://gym-ralleion.att.sch.gr/wordpress/)  από τη Δευτέρα  20 Μαρτίου 2023 (ώρα 00:00)  μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 (ώρα 23:59).

Αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 100, θα γίνει κλήρωση. Το Ράλλειο Γυμνάσιο είναι δημόσιο σχολείο και δέχεται μαθήτριες από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η κατάθεση αίτησης εγγραφής δεν αποκλείει την παράλληλη κατάθεση αίτησης και σε κάποιο Πρότυπο – Πειραματικό σχολείο. Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή στο σχολείο γίνεται χωρίς εξετάσεις.

Το σχολείο λειτουργεί στη διεύθυνση: Πειραιώς και Επονιτών 21 (παραπλεύρως της Στατιστικής Υπηρεσίας)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του σχολείου http://gym-ralleion.att.sch.gr

E-mail: mail@gym-ralleion.att.sch.gr

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24

Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή το προνήπιο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄
Γενικού Λυκείου.

 

Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 28.4.2023 ενώ στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί στις 29.4.2023 .
Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή την δοκιμασία  εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση

από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet
  • συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία υποψήφιου μαθητή/τριας και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή (από το σχολείο φοίτησης)
  • καταχωρίσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και την διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email)
  • δηλώσετε ένα Πρότυπο Σχολείο ή/και μέχρι ένα Πειραματικό Σχολείο και την σειρά προτίμησης σας

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τον αριθμό εισακτέων μαθητών ανά σχολείο, την διαδικασία εισαγωγής υπάρχουν στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr

Σχετική Εγκύκλος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων