12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08.15 π.μ. για τον Αγιασμό και θα σχολάσουν στις 9:30 π.μ. Θα εισέλθουν και θα εξέλθουν από την κεντρική είσοδο και θα μείνουν στο προαύλιο χωρίς τους γονείς τους.
Κατ΄ εξαίρεση θα παραμείνουν για τον Αγιασμό οι γονείς της Α΄τάξης και θα ανέβουν μετά στην τάξη για να παραλάβουν τα βιβλία και να έχουν μια σύντομη συζήτηση με τη διευθύντρια του σχολείου.
Καλό θα είναι, να έχουν οι μαθητές/τριες μαζί τους μια τσάντα για να παραλάβουν τα
βιβλία τους.
Επίσης, όποιος/α μαθητής/τρια επιθυμεί μπορεί να φοράει μάσκα.
Καλή σχολική χρονιά!

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Οι μαθητές/τριες και οι δάσκαλοι/ες του σχολείου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων που υπήρξε αρωγός και υποστηρικτής των δράσεων και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-22, πάντα με καλή διάθεση, συνεργασία και δημιουργικότητα! Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ

• Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022, λόγω της Γιορτής Λήξης, το Σχολείο δε θα λειτουργήσει το πρωί. Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο στις 18:00.

• Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς από τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 18.00. Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να είναι στο σχολείο ακριβώς στις 17.45, εκτός αν ενημερωθούν διαφορετικά από τους/τις δασκάλους/ες τους.
Η προσέλευση θα γίνει από την κεντρική είσοδο, επί της οδού Ευρυτανίας.

• Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών από τις 08:30 μέχρι τις 10:00 στις τάξεις.

Καλό καλοκαίρι:
Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, σας ευχαριστεί όλους, μαθητές και γονείς, για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σας εύχεται ένα ευχάριστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.
Στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ευχόμαστε καλή πρόοδο στο καινούριο τους Σχολείο και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία τους. Θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Όποτε βρίσκουν χρόνο θα είναι χαρά μας να μας επισκέπτονται.
Σας περιμένουμε όλους γερούς και ανανεωμένους τον Σεπτέμβρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουν την Τετάρτη 18 Μαΐου στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ. Ως εκ τούτου, την Τετάρτη, 18 Μαΐου, το μάθημα θα ξεκινήσει στις 10:45.

28ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του ΔήμουΚορυδαλλού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, διοργανώνουν το 28ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Κορυδαλλού για το 2022.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθυντής Αγώνων: Κος Νεκτάριος Τσίρμπας, Πρόεδρος του Ο.Α.Π.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Επικεφαλής Διαιτητής: κ. Δημήτρης Κεφάλας, Πρόεδρος του Σ.Ο.Κ
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 5Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ με διεύθυνση Σολωμού 2-4 στο Κορυδαλλό, στην περιοχή των 88 στρεμμάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τη Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα έναρξης αγώνων 10.00 π.μ.Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.30.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αγωνίζονται ανά τάξη (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεις του Γυμνασίου και ενιαίος όμιλος Λυκείων), σε έντεκα (11) ομίλους συνολικά, με ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων.Σε περίπτωση υπάρξεως:α) Δύο (2) συμμετεχόντων, πουλ τεσσάρων γύρων.β) Τρεις (3) ή Τέσσερεις (4) συμμετεχόντων, πουλ διπλών συναντήσεων.γ) από πέντε (5) έως επτά (7) συμμετεχόντων σε έναν όμιλο, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αγωνίζονται με απλό σύστημα πουλ.Η αρχική κατάταξη γίνεται κατά αλφαβητική σειρά.Παίκτης/ παίκτρια που δεν έχει προσέλθει στη σκακιέρα του δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου χάνει την παρτίδα αυτού του γύρου άνευ αγώνος.Ο χρόνος σκέψεως ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Σε περίπτωση, κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, χρησιμοποιούνται στις παρτίδες, οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας, μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος σκέψεως είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:α) Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κορυδαλλού, Δημοσίων και Ιδιωτικών. β) Δημότες του Δήμου που φοιτούν σε σχολεία εκτός Δήμου.γ) Μαθητές και μαθήτριες των σωματείων του Κορυδαλλού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΚΑΝΟΝΕΣ
Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικώς για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/της παίκτριας λαμβάνει χώρα, αφού έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ
Για το ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2, δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ. Για το απλό σύστημα πουλ ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων αναλόγως του αποτελέσματος), β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες), γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων, δ) Αν υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία, προκρίνονται όλοι. Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ– ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Η τελετή λήξης και απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια ημέρα στις 14.00, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων στον ίδιο χώρο των αγώνων. Θα βραβευθούν με ΜΕΤΑΛΛΙΑ(χρυσά, αργυρά, χάλκινα) οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες κάθε ομίλου, ενώ θα υπάρχει και ομαδική βαθμολογία σχολείων, όπου θα βραβευθούν με ΚΥΠΕΛΛΑ τα 3 πρώτα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια , καθώς επίσης και τo σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών. Για την ομαδική βαθμολογία των Σχολείων θα μετρήσουν οι βαθμοί των πέντε αγωνιζόμενων από κάθε Σχολείο που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού 2104954411, 6970342182 ή στον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού 2104944364-65 (εσωτερικό 1).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022-2023Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022-2023Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα, την Παρασκευή 15 Απριλίου και θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Μαΐου.
Από 1η Μαΐου 2022 καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self – test.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα. Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνεται ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ το οποίο θα επιδεικνύεται κάθε Τρίτη στο σχολείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη, 24.3.22, και από 8:15 μέχρι τις 9.30, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η Γιορτή για την 25η Μαρτίου. Το κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει τη γιορτή/αφιέρωμα μέσα στην αίθουσά του με την παρουσία αποκλειστικά των μαθητών του τμήματος και του/της δασκάλου/ας. Αφού θα έχει πραγματοποιηθεί η γιορτή/αφιέρωμα, εντός των τμημάτων, οι γονείς θα παραλάβουν τους μαθητές από τις συνήθεις εξόδους στις 9.30.
Σύμφωνα με τις διατάξεις, στις 24 Μαρτίου, δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα.

Την Παρασκευή, 25.3.22, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Στ΄2 θα πρέπει να βρίσκονται στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στις 10:00, με ευθύνη των γονέων τους, όπου θα τους παραλάβει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του σχολείου, Αβραμέα Διονυσία.
Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα έρθουν στο χώρο της παρέλασης (γωνία Πυθαγόρα και Κοραή) στις 11:10 με ευθύνη των γονέων τους. Εκεί θα τους περιμένουν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Τασιόπουλος Ιωάννης και Παππάς Ιωάννης.

Η παρέλαση θα γίνει στην οδό Αθηνάς. Θα ξεκινήσει από το ύψος της οδού Ασκληπιού και θα τελειώσει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Με τη λήξη της παρέλασης οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους μπροστά από το κατάστημα της Cosmote, στην Πλατεία Ελευθερίας, αφού ενημερώσουν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SELF TEST ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)Λήψη αρχείου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου .

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.Λήψη αρχείου


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων