«Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21/ Ενημερώσεις από ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας Κλ.ΠΕ06»

Αγαπητές/-οί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21, θα ήθελα να ευχηθώ να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για εσάς, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που όλες και όλοι βιώνουμε. Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και υπομονή.

Την περσινή χρονιά κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο εγχείρημα, αυτό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενες/-οι στις απαιτήσεις – προκλήσεις των καιρών και να σταθούμε στο υψηλότερο επίπεδο προσφοράς και ενσυναίσθησης, καταβάλλοντας πραγματικά μια φιλότιμη υπερπροσπάθεια παρά τα πολλά και γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, παρέχοντας στους μαθητές/-τριές μας διαρκή υποστήριξη ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν την επαφή τους με τη μαθησιακή διαδικασία. Με το ίδιο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ευσυνειδησία και κυρίως αγάπη για τους μαθητές μας θα πορευτούμε και φέτος και θα τα καταφέρουμε. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι στο πλάι σας, αρωγός και συνοδοιπόρος, για τη  στήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού σας έργου, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά γόνιμης συνεργασίας, συναδελφικής αλληλεγγύης και πραγματικής προόδου.

Να σας υπενθυμίσω ότι στη διεύθυνση:

https://drive.google.com/drive/folders/1zqg_4FSvKVJ6glcvOofe2O6ICEE5KSHV, θα βρείτε το ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΥΛΙΚΟΥ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, όπου μπορείτε, εάν θέλετε, να συνεχίσετε να βάζετε το  εκπαιδευτικό/διδακτικό υλικό στα πλαίσια διάχυσης καλών πρακτικών, κατόπιν επικοινωνίας  μαζί μου. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε ενημερώσεις για επιμορφωτικές δράσεις, διδακτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικό υλικό κ.ά. στο προσωπικό μου ιστολόγιο στο ΠΣΔ: https://blogs.sch.gr/andrimaria/author/andrimaria/ ή στην ιστοσελίδα του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής: https://blogs.sch.gr/4pekesat/.

Όπως γνωρίζετε, τη φετινή σχολική χρονιά με το Ν.4692/12.06.2020 (ΦΕΚ 111/τ.Α’/12.06.2020) «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» επήλθαν κάποιες αλλαγές αναφορικά με το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση, ως ακολούθως:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

α) Εισάγεται πιλοτικά στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές αλληλεπιδρούν με έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του/της Νηπιαγωγού (Άρθρο 2).

β) Αυξάνεται κατά μία ώρα την εβδομάδα η διδασκαλία του μαθήματος στις Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Συνολικά, το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Α΄ και Β΄ τάξεις και για τρεις (3) ώρες στις υπόλοιπες τάξεις (Άρθρο 3).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Εντάσσεται το μάθημα στην πρώτη ομάδα (Ομάδα Α’) των μαθημάτων που διδάσκονται στο Γυμνάσιο και γίνεται γραπτώς εξεταζόμενο στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου (Άρθρο 4).

Σύμφωνα με την Υ.Α. 74181/Δ2/15.06.2020 (ΦΕΚ 2338/τ.Β’/15.06.2020) «Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου και Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου» αναβαθμίζεται το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας στο Γενικό Λύκειο, καθώς:

α) εντάσσεται το μάθημα στα υποχρεωτικά μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου για όλους τους μαθητές/-ήτριες.

β) επαναφέρεται το μάθημα ως υποχρεωτικό μάθημα Γενικής Παιδείας στην Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου για όλους τους μαθητές/-ήτριες.

γ) καθιερώνεται η υποχρεωτική 12ετής διδασκαλία από την Α’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ ‒ ΕΠΑΛ)

δ) αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος ως εξής: στο Ημερήσιο ΓΕΛ το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται για τρεις (3) ώρες στην Α΄ τάξη και για δύο (2) ώρες στις Β’ και Γ’ τάξεις ενώ στο Εσπερινό ΓΕΛ (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 74182/Δ2/2020 – ΦΕΚ 2338/Β/15-6-2020) το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Α΄ και Β’ τάξεις.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Μαρία Ανδριτσοπούλου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

E-mail: mariandrits@gmail.com

Ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/andrimaria/author/andrimaria/

 

 

 

Κατηγορίες: Αγγλικών, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Καλωσόρισμα -Χαιρετισμός. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.