Σύμφωνα με τα παραπάνω θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό εργαστήρι με θέμα:
«Η Διαχείριση του Πένθους & της Απώλειας»
για τους/τις εκπαιδευτικούς Α/ θμιας & Β/ θμιας Εκπ/ σης που υπηρετούν σε σχολεία των Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού & Αργυρούπολης κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Ημερομηνία Ημερίδας: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020.
Ώρα Ημερίδας: 5:00 μ.μ.- 8:30 μ.μ..
Τόπος Ημερίδας: 10ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Κεφαλληνίας & Φολεγάνδρου, 2109614758, κ. Δήμητρα Φλώρου).
Λίγα λόγια για το Εργαστήρι: Το επιμορφωτικό εργαστήρι Η διαχείριση του πένθους και της απώλειας σκοπό έχει να στηρίξει τις/ τους εκπαιδευτικούς στο να αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες που «δοκιμάζουν» το σχολείο. Επιμέρους Στόχοι: (1) Να μιλήσουν ανοιχτά για τις απώλειες στις/ στους μαθήτριες/ ές τους, (2) να δοθούν κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς εμψυχώνεται η ομάδα των εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο έτσι ώστε να συνεργάζεται και να λειτουργεί προς όφελος όλων των μελών της σχολικής κοινότητας όταν συμβεί μια απώλεια είτε εντός είτε εκτός του σχολείου.
Οι συντονιστές του εργαστηρίου: Είναι η Νάνσυ Ψημενάτου, συνθετική θεραπεύτρια, επόπτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια των Μαθημάτων Ζωής & ο Δημήτρης Κουτζαμάνης, σύμβουλος ψυχικής υγείας και συνιδρυτής των Μαθημάτων Ζωής.
Δηλώσεις Συμμετοχής: Στο μέιλ echristop64@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου
του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής
Ευσταθία Χριστοπούλου ΠΕ 70
Ιωάννα Καμπούρμαλη ΠΕ 70
Αδριανός Μουταβελής ΠΕ 70 ΕΕ & ΕΑ
Τριανταφυλλιά Νικολούδη ΠΕ 60
Μαρία Σαλαγιάννη ΠΕ 60
Μαρία Ανδριτσοπούλου ΠΕ 06
Βασιλική Σοφρά ΠΕ 08
Ευδοκία Σαμουηλίδου ΠΕ 11
Κωνσταντίνος Θεριανός ΠΕ 78
Ελευθέριος Χονδρογιάννης ΠΕ 84
Ουρανία – Αναστασία Μπελτέ ΠΕ87