- Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για την ιστορία του ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ και έπειτα παίξαμε διάφορα παιχνίδια σχετικά με αυτά.
* Φτιάξαμε τον δικό μας χαρταετό..![]()
![]()
![]()

* Φτιάξαμε τον δικό μας χαρταετό..![]()
![]()
![]()

Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το περίφημο κουκλοθέατρο Λαμίας της κυρίας Αναστασίας Ξηρομερίτη, και παρακολουθήσαμε την παράσταση “Ο Αρλεκίνος”.
Τα παιδιά συμμετείχαν με χορό, παιχνίδι και πολλή διασκέδαση στη δια δραστική αυτή παράσταση.
Στο τέλος της ημέρας γίναμε και εμείς αρλεκίνοι φτιάξαμε μάσκες << Αρλεκίνου>>.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!

Με αφορμή την θεματική ενότητα του Χειμώνα και το σχέδιο δράσης μας ασχοληθήκαμε με την διδακτική αξιοποίηση του παραδοσιακού παραμυθιού με τίτλο: Το Μαγικό Γάντι.
Είδαμε σε βίντεο την ιστορία για το γάντι και πόσο μαγικό ήταν τελικά;
Μάθαμε την λέξη γάντι και την γράψαμε….
Βλέποντας το βίντεο λύσαμε πολλές απορίες και γεμίσαμε το δικό μας γάντι με πολλές πληροφορίες ώστε και αυτό να μετατραπεί σε ΜΑΓΙΚΟ…Τοποθετήσαμε τα ζωάκια που μπήκαν στην σειρά μέσα στο γάντι….
Έτσι ασχοληθήκαμε με τα μαθηματικά και προσπαθήσαμε να μάθουμε τους τακτικούς αριθμούς!! 1ο,2ο,3ο,4ο,…….
Τα παιδιά ενώσανε κομμάτια από παζλ κι σχημάτισαν τα ζωάκια από το παραμύθι…
Τέλος, το γάντι μας έγινε και αυτό ΜΑΓΙΚΟ.. Γεμάτο πληροφορίες.
Φτιάξαμε το δικό μας γάντι…
Κλείνοντας παίξαμε διάφορα ψηφιακά παιχνίδια απο τον παρακάτω σύνδεσμο:
Όπως λέει και το τέλος της ιστορίας :Πως χώρεσαν; Τι συνέβει εκεί μέσα;
Ο ηλικιωμένος κύριος και ο σκύλος του δεν έμαθε ποτέ τι έγινε….
Εμείς όμως ξέρουμε.

Ο χειμώνας στο σχολείο μας ήταν όμορφος, δημιουργικός και γεμάτος γνώσεις!
Μιλήσαμε για τις αλλαγές στη φύση, τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και των ζώων, είδαμε χειμωνιάτικες εικόνες, παίξαμε παιχνίδια εμπέδωσης στον υπολογιστή και μάθαμε τραγούδια της εποχής!
Ξεκινήσαμε βλέποντας ένα βίντεο σχετικά με την εποχή του Χειμώνα ώστε να πάρουμε μερικές πληροφορίες.
έπειτα γράψαμε την λέξη ΧΕΙΜΩΝΑ με καρτέλες.
Παίξαμε και με διάφορες καρτέλες σχετικές με την εποχή του χειμώνα εξασκώντας έτσι περισσότερο γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες…
Μάθαμε το γράμμα Χχ και στολίσαμε το γράμμα ‘όπως ο Χιονάνθρωπος!
Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο για το γράμμα Χχ..τα οποία μας βοήθησαν να παράγουμε λέξεις που ξεκινάνε απο Χχ.
Παρατηρήσαμε τι σχήμα έχει ο Χιονάνθρωπος και φτιάξαμε και εμείς τους δικούς μας..
Στην συνέχεια είδαμε το τραγούδι του Χειμώνα:
Ααααα Αρχίζει η Παγωνιά….
Το όποιο μας βοήθησε να γνωρίσουμε γραμματάκια που φωνάζουν δυνατά!!
Ζωγραφίσαμε το τραγούδι και φτιάξαμε ένα ατομικό βιβλιαράκι με τις φωνούλες του Χειμώνα:
Τελειώσαμε με πολλά ψηφιακά παιχνίδια σχετικά με την ενότητα του χειμώνα.
https://wordwall.net/el-gr/community/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B1

Συνεχίζουμε το σχέδιο δράσης του νηπιαγωγείου μας που έχει
τίτλο, «Με ένα βιβλίο αγκαλιά, φτάνω ακόμα πιο ψηλά!»
Είχαμε σχεδιάσει να επισκεφθούμε την Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν καταφέραμε να πάμε και δείξαμε στα παιδιά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου..
Λειτουργεί ως δημόσια ανοικτή βιβλιοθήκη με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό θέτοντας στη διάθεση των επισκεπτών ένα σύνολο τεκμηρίων που υπερβαίνει τους 65.000 τόμους, τα οποία προέρχονται από τις συλλογές που είχε συγκεντρώσει το Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου (ΔΗ.Κ.Ι.), μετά την ένταξη των δραστηριοτήτων του στις λειτουργίες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Στεγάζεται στο ισόγειο της ανατολικής πτέρυγας του κτηρίου Σπίρερ (400 m2 ), όπου βρίσκεται η κεντρική συλλογή, το αναγνωστήριο, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το κοινό, χώροι επεξεργασίας και ψηφιοποίηση του υλικού, καθώς και σε χώρους στο υπόγειο, όπου βρίσκονται τα βιβλιοστάσια περιοδικών εκδόσεων και χώροι αποθήκευσης.
Παρακολουθήσαμε ένα σχετικό βίντεο:
Ο Σέργιος φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και η Ιωάννα τον δικό της στον χιονισμένο κήπο του σπιτιού. Γρήγορα, όμως, τα δυο αδέρφια αρχίζουν να μαλώνουν. Όταν τελειώνουν τα άσπρα ανθρωπάκια τους, μπαίνουν στο σπίτι να φάνε πρωινό. Σε λίγο, όμως, ακούνε έξω μεγάλη φασαρία. Τρέχουν στο παράθυρο και τι να δουν! Αλλού οι μύτες, αλλού τα πόδια, τα χέρια, τα γυαλιά κι ο κόσμος όλος γης Μαδιάμ! Ποιος κατέστρεψε τα έργα τους; Αυτός ο χρωματιστός χιονάνθρωπος από πού ξεφύτρωσε;.
Η ομάδα φιλαναγνωσίας συνεχίζει με λαϊκά παραμύθια…..