Κάναμε καινούργιους φίλους!!!

Μίλησαμε για το σεβασμό προς τους άλλους: Τα παιδιά έμαθαν να αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του άλλου ως άτομο εξίσου πολύτιμο που αξίζει να εισακουσθεί προσεκτικά και να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και δικαιοσύνη. Έμαθαν ότι οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους ίδιοι και διαφορετικοί και οφείλουν να επιλύουν τις διαφορές τους με ανεκτικότητα και ενσυναίσθηση,  εκφράζοντας τις διαφωνίες με τρόπο δημιουργικό!

Έτσι προσκαλέσαμε καινούργιους φίλους από το Νηπιαγωγείο Γλαύκης του Δήμου Εχίνου Ξάνθης και μέσω του ΥΠΑΙΘ και της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή τα δύο σχολεία αδερφοποιήθηκαν!

Παρουσιάσαμε την Πόλη μας και τραγουδήσαμε το ίδιο τραγούδι για το καλοκαίρι, το οποίο τα παιδιά της Γλαύκης απέδωσαν στη νοηματική!

Φτιάξαμε καράβι και προσκαλέσαμε και τα παιδιά της Γλαύκης να πάμε όλοι μαζί ένα ωραίο ταξίδι στην Αλόννησο!

Εκεί ο Μπίλι το μικρό φωκάκι έχει κάτι να μας πει!

3ο Εργαστήριο “Καλημέρα φιλαράκι”

Το 3ο εργαστήριο που εκπόνησε το σχολείο μας με θέμα “καλημέρα φιλαράκι” έφερε τα παιδιά σε επαφή την έννοια του αυτοσεβασμού: Τα παιδιά έμαθαν να εκτιμούν την αξία τους ως άτομα μοναδικά, πολύτιμα, ικανά που αξίζουν και είναι σημαντικά στη ζωή. Μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους και να υιοθετούν συμπεριφορές που τον εξελίσσουν θετικά.

Ζωγράφισαν τον εαυτό τους.

Έμαθαν να τον προστατεύουν από ανεπιθύμητες συμπεριφορές, έμαθαν λέξεις άμυνας και κατασκεύασαν την ασπίδα του εαυτού τους, η οποία τους θυμίζει ότι πρέπει να αποκρούουν τα δυσάρεστα αγγίγματα!