Σχήματα και χρώματα μέσα από τις τέχνες (εικαστική αγωγή)

Οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να παρατηρήσουν την τεχνοτροπία μεσα από την οποία μεγάλοι σύγρονοι καλιτέχνες όπως ο Mondrian, ο Kandinsky και ο Paul klee, αποδίδουν στα έργα τους χρώματα και σχήματα.

Στη συνέχεια κλήθηκαν τα ίδια να επιλέξουν ευέλικτα υλικά από την τάξη μας και να συνεργαστούν σε μικρες ομάδες για να αναπαραστήσουν τα ίδια έναν πίνακα ζωγραφικής.

Προβληματισμός , επίλυση προβλήματος και τα αποτελέσματα καταπληκτικά!

Αφού παρατήρησαν τον πίνακα του Πητ Μοντριάν – Ολλανδός ζωγράφος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης, προσπάθησαν να ακολουθήσουν την τεχνική του!

23

Με αφορμή τον πίνακα του Paul klee, εφτιαξαν τη δική τους πόλη!

IMG 0505

Ο πίνακας του Kandinsky τους έδωσε έμπνευση να στολίσουν το δέντρο τους!

 

IMG 0501

Οι μικροί δημιουργοί εμπνευστηκαν από τους καλιτέχνες και αποφάσισαν να κόψουν δικά τους σχήματα και να φτιάξουν πόλεις με πολύχρωμα σπιτάκια.

2 2 1 2

 

 

IMG 0470

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

“Η κίνηση είναι ζωή” με αυτό το σύνθημα στις 27 Σεπτεμβρίου το νηπιαγωγείο μας γίορτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αθλήματα που γνωρίζουμε και το δικαίωμα όλων να συμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ακόμη κι ανα έχουν κινητικά η άλλα προβλήματα!

IMG 0437

Η τελεία

«Φτιάξε κάτι… Έστω μια τελεία… κι ό,τι βγει…»
Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη. Ξέρει πως όλοι κρύβουμε μέσα μας μια σπίθα δημιουργίας και πως μια τελεία δεν σημαίνει πάντα ένα τέλος. Μπορεί να σημαίνει και μια αρχή…
Ένα υπέροχο βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Οι μικροί μας δημιουργοί έγιναν σπουδαίοι ζωγράφοι 

15

“Παίζουμε τα χρώματα”

Ένα εύκολο και συνάμα ελκυστικό θέμα για τα παιδιά , “τα χρώματα”  διαλέξαμε για να τα εισάγουμε στον ομαδικό τρόπο δουλειάς, να μιλήσουμε για τη συνεργασία και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν εργαζόμαστε ομαδικά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

1 1

2 1

 

IMG 0407131515151210

1010

 

 

1

“Φιλάκι στο Χέρι”

Το φιλάκι στο χέρι είναι μαγικό για τα παιδιά που ανησυχούν και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν τις πρώτες μέρες στο σχολείο. Το φιλάκι που τους έχει δώσει το πρωί η μαμά στο χέρι, ακουμπάει στο μάγουλό και γλιστράει στην καρδιά, για να τη ζεστάνει μέχρι να γυρίσουν στο σπίτι τους!

Με αυτό το υπέροχο βιβλίο ξεκινήσαμε την επαφή μας  με την παιδική λογοτεχνία, τη φετινή σχολική χρονιά, και αφού το διαβάσαμε και μιλήσαμε σχετικά, φτιάξαμε τα δικά μας χεράκια για να έχουμε μέσα για φυλαχτό το φιλάκι της μαμάς!

giortazo.gr3

Καλή σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη συνάντησή μας θα γίνει την Δευτέρα 9-09-2024 στις 9 το πρωί για να συζητήσουμε πρακτικά και παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Ο Αγιασμός θα γίνει την Τετάρτη 11-9-2024 στις 9:00 πμ, από κοινού με το 32ο Δ.Σ Βόλου.