Έκθεση Τεχνολογίας και ανακύκλωσης

Με την έκθεση Τεχνολογίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29/5/2023, το διδακτικό έτος του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης. Οι μαθητές της Α’τάξης του σχολείου μας έχοντας δουλέψει τα έργα τους όλη τη χρονιά με την καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Ζωή Γούλα παρουσίασαν τις ευφάνταστες κατασκευές τους, αποδεικνύοντας ότι δεν στερούνται φαντασίας και δημιουργικότητας, όταν το μάθημα ξεφεύγει από τα στερεότυπα της κλασικής σχολικής αίθουσας. Μέσα στο εργαστήριο της Τεχνολογίας και με την καθοδήγηση της κ. Γούλα κατασκεύασαν από αυτοσχέδιες γέφυρες και τούνελ μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, μέσα μεταφοράς, θερμοκήπια, φάρους και διάσημα αξιοθέατα του κόσμου.
Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο εκτέθηκαν και δημιουργίες των παιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά που επαναχρησιμοποιήθηκαν για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε ένα κείμενο για την ανακύκλωση που διδάχτηκε στους μαθητές του Α2 και Α4 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας από την κ. Παρασκευή Γκέκα. Οι μαθητές και μαθήτριες με την ενθάρρυνση της φιλολόγου τους ξεκίνησαν να συλλέγουν διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα, προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατασκευές τους. Στόχος της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ανακύκλωση, να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και ταυτόχρονα να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες πέρα από τα όρια της παραδοσιακής διδασκαλίας.
Οι επισκέπτες της έκθεσης ανάμεσα σε όλα τα άλλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τις σχεδίες που έφτιαξαν οι μαθητές του Α3 και Α4 στο μάθημα της Οδύσσειας.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά της Α’ τάξης που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *