Διερευνώντας τις εσωτερικές πλευρές του επαγγελματικού ρόλου – Ανακαλύπτοντας τα εργαλεία βελτίωσης του εαυτού & συνύπαρξης με τους άλλους στο σχολικό πλαίσιο

Στο 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών με τίτλο: «Είμαι εγώ! Ψάχνω …ψάχνω και με βρίσκω. Ανακαλύπτοντας τα εργαλεία βελτίωσης του εαυτού και συνύπαρξης με τους άλλους ως εκπαιδευτικός».

Στόχος του σεμιναρίου:

Στο βιωματικό εργαστήριο δόθηκε η δυνατότητα να διερευνήσουμε ως ομάδα εκπαιδευτικών την έννοια της αυτοεκτίμησης και τη σημασία της για τη σωματική, ψυχοκοινωνική και πνευματική υγεία του ατόμου αξιοποιώντας βασικές θεωρητικές αρχές που αναφέρονται στην εξέλιξη και ολοκλήρωση του ατόμου, στην αυτοεκτίμηση και την επικοινωνία. Η στάση που έχει το άτομο για τον εαυτό του και η αντίληψη για το πώς το βλέπουν οι άλλοι καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που επικοινωνεί. Όταν ο άνθρωπος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία. Ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ως πηγή δημιουργίας για να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, αλλά και για να κινητοποιήσει καινούργιους μηχανισμούς εξεύρεσης λύσεων για νέες, μελλοντικές προκλήσεις – προβλήματα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζω στον ίδιο μου τον εαυτό τις μικρές αξίες – επιτυχίες μου. Όταν έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου τότε εύκολα μπορείς να αποδεχθείς και τους άλλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *