Η παρούσα επιστολή διανεμήθηκε σε έντυπη μορφή σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου

Αλιβέρι, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αγαπητοί Γονείς- Κηδεμόνες,

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013 ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και προκοπή στα παιδιά μας. Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένα θέματα που εκτιμούμε πως προωθούν την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου και συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος κατανόησης και συνεργασίας όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Ωράριο λειτουργίας σχολείου- ασφάλεια μαθητών: Η υποδοχή των μαθητών γίνεται κατά το διάστημα 8.00-8.10. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία του προγράμματος. Για λόγους ασφάλειας η είσοδος του σχολείου θα κλειδώνεται μετά την πρωινή προσευχή. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε ημέρας οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους έξω από την είσοδο του αύλειου χώρου. Η είσοδος γονέων στην αυλή κατά την ώρα αυτή δυσχεραίνει την επιτήρηση των μαθητών. Αν χρειάζεται να εισέλθετε στο σχολείο, περιμένετε να ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαθητών. Παρακαλούμε ο χώρος μπροστά από την είσοδο να είναι ελεύθερος από σταθμευμένα οχήματα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής είσοδος & έξοδος των μαθητών. Αποχώρηση μαθητή πριν την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος επιτρέπεται μόνο συνοδεία του γονέα/ κηδεμόνα του και κατόπιν ενημέρωσης του δασκάλου της τάξης και του διευθυντή του σχολείου. Πλέον των απαραίτητων διδακτικών εγχειριδίων και υλικών γραφής, οι μαθητές να μη φέρουν μαζί τους από το σπίτι παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα ή αντικείμενα αξίας, όπως και μεγάλα χρηματικά ποσά, πέραν όσων προτίθενται να αξιοποιήσουν προς αγορά ειδών από το κυλικείο.

Επικοινωνία- διοικητικά θέματα: Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα γίνεται σε καθορισμένες ώρες που θα σας ανακοινωθούν σύντομα. Η ώρα του διαλείμματος δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν άλλα καθήκοντα (επιτήρηση μαθητών, συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου κ.λπ.). Για κάθε έκτακτη περίσταση προτιμήστε την τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο και τον καθορισμό σχετικής συνάντησης. Προς διευκόλυνσή σας για την έκδοση και χορήγηση διοικητικών εγγράφων (πιστοποιητικά μαθητών, βεβαιώσεις κ.λπ.) μπορείτε να τα αιτήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ (22230-25315) ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (22230-22491), ώστε να εκδίδονται άμεσα και σας χορηγούνται χωρίς καθυστέρηση.

Ατομικό Δελτίο Υγείας: Στους μαθητές των τάξεων Γ & Ε δόθηκε το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας. Το έντυπο αυτό πρέπει να συμπληρωθεί και αν επιστραφεί στο σχολείο άμεσα, ώστε να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες που απαιτούν σωματική δραστηριότητα. Συμπληρώνεται από ιατρούς Κέντρων Υγείας ή Κρατικών Νοσοκομείων ή Ασφαλιστικών Φορέων των γονέων/κηδεμόνων ή ιδιώτες ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής. Η παραπομπή των παιδιών σε εξειδικευμένο γιατρό θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη. Για τους ανασφάλιστους Έλληνες και ανασφάλιστους Αλλοδαπούς και στις περιπτώσεις που οι γονείς ή οι κηδεμόνες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν το Α. Δ. Υ. ο διευθυντής της σχολικής μονάδα, ύστερα από έγγραφη και σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα, παραπέμπει το μαθητή ή τη μαθήτρια στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο για δωρεάν συμπλήρωση του Α.Δ.Υ. Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΠΥ με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος τηλεφωνικών ραντεβού) και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό για δωρεάν εξέταση και συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή αυτή θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της ειλικρινούς επικοινωνίας σχολείου- οικογένειας. Από την πλευρά μας είμαστε πάντα πρόθυμοι και στη διάθεσή σας να ενημερώσουμε, να συζητήσουμε, να βοηθήσουμε με τις γνώσεις και την πείρα μας σε όποιο πρόβλημα προκύψει (μάθησης ή συμπεριφοράς), υπό την προϋπόθεση της τήρησης των κανονιστικών υπηρεσιακών διατάξεων και της επαγγελματικής και επιστημονικής δεοντολογίας που μας δεσμεύουν.

Προς πληρέστερη και άμεση ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστοχώρο του σχολείου στη διεύθυνση http://2dim-aliver.eyv.sch.gr ή το σχολικό ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/2dimalive

Με την προσδοκία ειλικρινούς και ουσιαστικής επικοινωνίας,

Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημ. Σχολείου Αλιβερίου