Σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε η 3η προγραμματισμένη επίσκεψη του 3ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης από τη νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Κατά τις δύο προηγούμενες επισκέψεις οι μαθητές του νηπιαγωγείου μαζί με αυτούς της Α’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες, την πρώτη φορά στο μάθημα της Γλώσσας και τη δεύτερη στο μάθημα των Μαθηματικών. Σήμερα ήταν η σειρά της Μελέτης Περιβάλλοντος με το θέμα “Σποράκι- πηγή ζωής και προσφορά ζωής” που είχε διαθεματικές προεκτάσεις τόσο στο θέμα της ανθρώπινης αναπαραγωγής όσο και στον πολλαπλασιασμό των φυτών και των ζώων. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου είχαν κάνει με τις νηπιαγωγούς τους τα δικά τους σχέδια και τις εργασίες τους πάνω στο θέμα, που τις παρουσίασαν στους μαθητές της Α’ τάξης. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους παρουσίασαν στα παιδιά του νηπιαγωγείου στοιχεία από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που κάνουν για το “Σποράκι – πηγή ζωής”. Δείγματα από τις εργασίες των παιδιών μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απομένει η επίσκεψη των μαθητών της Α’ τάξης στο χώρο του νηπιαγωγείου καθώς και μια παρουσίαση του προγράμματος του σχολείου προς τους γονείς των νηπίων από το διευθυντή του σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Βαίνοντας προς το τέλος του προγράμματος αυτού για την τρέχουσα σχολική χρονιά, έχουμε αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 3ου  Νηπιαγωγείου Αλιβερίου και ευελπιστούμε η δράση αυτή να συντελέσει στην απρόσκοπτη μετάβαση των μικρών μαθητών στο νέο περιβάλλον που θα αντιμετωπίσουν στο σχολείο μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.