Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια διπλή δραστηριότητα διευκόλυνσης της μετάβασης από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη. Οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας για να συμμετάσχουν στο μάθημα μαζί με τους μαθητές της Α’ τάξης, ενώ παράλληλα οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Αλιβερίου.

Οι 39 μαθητές της Στ’ με τους δασκάλους τους και το διευθυντή του σχολείου μεταβήκαμε στο Γυμνάσιο Αλιβερίου, όπου η διευθύντρια κ. Καραμάνου Αικατερίνη ξενάγησε τους μαθητές μας στους χώρους του σχολείου που θα τους φιλοξενεί από την επόμενη σχολική χρονιά. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια υπολογιστών και φυσικής, τα γραφεία των διδασκόντων και τους υπόλοιπους χώρους του σχολείου. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η αίθουσα δραστηριοτήτων των μαθητών με τα τραπέζια του πινγκ πονγκ  καθώς και η αίθουσα του μαθήματος της τεχνολογίας, όπου παρατήρησαν τις δημιουργίες των μαθητών του σχολείου. Αφού μεσολάβησε ο χρόνος του διαλείμματος, κατά τον οποίο οι μαθητές μας περιηγήθηκαν ελεύθερα στο χώρο, συναντώντας τους περσινούς συμμαθητές τους που τώρα φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, ακολούθως έγινε ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου για διάφορα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του, την καθημερινότητα των μαθητών και την προσπάθεια του σχολείου να αποτελεί έναν χώρο γνωστικής και συναισθηματικής ολοκλήρωσης όλων των παιδιών.

Την ίδια στιγμή στους χώρους του σχολείου μας οι μαθητές του νηπιαγωγείου μοιράστηκαν στα δυο τμήματα της Α’ τάξης και συμμετείχαν με τους μαθητές μας σε μια προγραμματισμένη δραστηριότητα στο μάθημα της γλώσσας, προσεγγίζοντας μια επιλεγμένη ενότητα από το Ανθολόγιο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου μας άφησαν και τα διαπιστευτήριά τους, τα οποία μπορείτε να δείτε ακολούθως: