Dirfys_1Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στη Στενή Δίρφυος.  Αναχωρώντας στην ώρα μας, και ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Χαλκίδας- Αρτάκης, φτάσαμε στο χωριό της Κάτω Στενής στην καθορισμένη ώρα.

tn_P1000467Πρώτος σταθμός της επίσκεψής μας ήταν οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού ΔΙΡΦΥΣ. Εκεί οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της ομώνυμης πηγής, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν όλα τα στάδια της διαδικασίας εμφιάλωσης, από τη διαμόρφωση των μπουκαλιών νερού έως τη συσκευασία.

tn_P1000481Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με την οδηγό μας, τη φύλακα του καταφυγίου του ΕΟΣ Χαλκίδας κ. Βαλκώνη Ματούλα, η οποίας μας συνόδεψε στη διαδρομή μας προς το καταφύγιο Μ. Νικολάου. Μετά από πεζοπορία μισής ώρας φτάσαμε στο καταφύγιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.120 μέτρων, με τους μαθητές να έχουν άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους για φαγητό, ξεκούραση και παιχνίδι στον περιβάλλοντα χώρο του δασικού τοπίου.

tn_P1000504Στις 13.00 ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής από το μονοπάτι Σ2. Η διαδρομή έχει μήκος 4.800 μέτρα με αρκετή δυσκολία – ιδιαίτερα στο κατέβασμα – όμως θεωρούμε πως ο κόπος των μαθητών μας ανταμείφθηκε από την αισθητική απόλαυση, καθώς το σύνολο του μονοπατιού διέρχεται μέσα από το μικτό δάσος της Στενής (καστανιές, έλατα, πεύκα, κερασιές  και πλατάνια στις ρεματιές), προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το ανέγγιχτο φυσικό τοπίο.

tn_P1000510Μετά από πεζοπορία δύο ωρών φτάσαμε στο χωριό της Στενής, στην τοποθεσία «Η βρύση του γιατρού», σημείο ανασύνταξης, ανάκτησης δυνάμεων και επιβίβασης στο λεωφορείο για τη διαδρομή της επιστροφής  που έγινε μέσω των χωριών Πούρνος, Θεολόγος και Γέροντας, προσφέροντας μια εντυπωσιακή θέα του ευβοϊκού μέχρι να φτάσουμε στην Ερέτρια και να ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς Αλιβέρι.

tn_P1000517Η τρίτη κατά σειρά επίσκεψή μας στη Στενή (μετά τα έτη 2013 & 2015) ολοκληρώθηκε επιτυχώς και για αυτό ευχαριστούμε το διευθυντή παραγωγής της Δίρφυς Α.Ε. που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για επίσκεψη στους χώρους της εταιρείας και βέβαια τη φύλακα του καταφυγίου κ. Βαλκώνη που έχει αναδειχθεί σε σταθερή αξία στις επισκέψεις μας εκεί.