anakoinosiΑγαπητοί γονείς, καλωσορίζουμε τους μαθητές μας και εσάς για τη νέα σχολική χρονιά. Προς επίτευξη της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του σχολείου, παρακαλούμε προσέξτε τα παρακάτω:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα (13-16 Σεπτεμβρίου) θα ολοκληρώνεται στις 12.25 καθημερινά για όλες τις τάξεις και τα τμήματα. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα δοθεί στους μαθητές ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ερχόμενη εβδομάδα.

Έναρξη ημερήσιου προγράμματος-προσέλευση μαθητών

Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.00 με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Οι γονείς-συνοδοί παραδίδουν τους μαθητές στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στην είσοδο του σχολείου και αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών (8.00-8.10) δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 2368/Γ2/09-01-2007 εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών, « Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων […] υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου- εξόδου στο χώρο του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου». Ως εκ τούτου, η θύρα εισόδου στο χώρο της αυλής θα κλειδώνεται καθημερινά μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προσευχής.

schoolbusΟλοκλήρωση ημερήσιου προγράμματος- αποχώρηση μαθητών

Οι γονείς-συνοδοί παραλαμβάνουν τους μαθητές από τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στην πόρτα της αυλής, μετά το χτύπημα του κουδουνιού λήξης των μαθημάτων. Κατά την ώρα εξόδου των μαθητών ουδείς εκ των γονέων-συνοδών εισέρχεται στο χώρο του σχολείου, προκειμένου η αποχώρηση και η παραλαβή των μαθητών να γίνει με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαθητών, οι γονείς-συνοδοί που επιθυμούν να εισέλθουν στο σχολείο για συνεργασία με το Διευθυντή ή τους εκπαιδευτικούς μπορούν να το πράξουν. Εδικά για το διάστημα της πρώτης εβδομάδας των μαθημάτων (13-16 Σεπτεμβρίου) και μόνο για τους γονείς των μαθητών της Α τάξης θα επιτρέπεται η είσοδός τους στο σχολείο με το χτύπημα του κουδουνιού, προκειμένου να παραλάβουν τους μαθητές από την αίθουσα της τάξης.

Παρακαλείσθε να μη σταθμεύετε τα οχήματά σας πλησίον της πόρτας εξόδου, ώστε η αποχώρηση των μαθητών να είναι ασφαλής. Το δρομολόγιο της επιστροφής των μαθητών από το σχολείο θα αναχωρεί πάντα στις 14.00 Ως εκ τούτου οι μαθητές που θα σχολούν στις 13.15 ή και νωρίτερα θα παραμένουν στο σχολείο έως την ώρα αναχώρησης του λεωφορείου.  Ευνόητο είναι πως, όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, ενημερώνοντας τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό. Οι γονείς των μεταφερόμενων μαθητών παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν στο Διευθυντή του σχολείου ότι το παιδί τους θα μεταφέρεται, έως και το πρωί της Πέμπτης 15-09-2016, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταφερόμενων μαθητών και να διευθετηθεί αποτελεσματικά η μεταφορά τους.

oloimeroΛειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες αποχώρησης των μαθητών είναι στις 15.00 ή στις 16.00, σύμφωνα με την αρχική δήλωση που έγινε τον Ιούνιο. Ενδεχόμενα αιτήματα εκπρόθεσμων εγγραφών υποβάλλονται στο Διευθυντή του σχολείου, η αποδοχή των οποίων ωστόσο απαιτεί την έγκριση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Λειτουργία κυλικείου

kylikioΚατόπιν ενημέρωσης από τον ανάδοχο του κυλικείου, σας γνωστοποιούμε πως αυτό θα δε θα λειτουργήσει προς το παρόν.

Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή

Κατά τη λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς δόθηκε προς συμπλήρωση στους μαθητές που τώρα φοιτούν στη Δ τάξη το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Παρακαλούμε να επιστραφεί συμπληρωμένο εντός της ερχόμενης εβδομάδας (έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου). Όσοι μαθητές δεν το προσκομίσουν θα αποκλειστούν από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Αν έχετε χάσει το έντυπο, μπορείτε να το εκτυπώσετε από το Ιστολόγιο του σχολείου (https://blogs.sch.gr/2dimalive σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ èΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΕΝΤΥΠΑ) ή να το ζητήσετε από το γραφείο του Διευθυντή.

Ενημέρωση γονέων

Παρακαλούμε για την τακτική ανάγνωση εκ μέρους των γονέων-κηδεμόνων των ενημερωτικών σημειωμάτων που δίδονται στους μαθητές, τα οποία αναρτώνται στον Πίνακα Ανακοινώσεων παραπλεύρως της πόρτας της αυλής και δημοσιεύονται και στο σχολικό ιστολόγιο (https://blogs.sch.gr/2dimalive. Οι ημέρες-ώρες συνεργασίας εκπαιδευτικών-γονέων θα ανακοινωθούν σύντομα, μόλις σταθεροποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα. Πέραν των έντυπων ενημερωτικών σημειωμάτων υπάρχει η δυνατότητα για όσους γονείς επιθυμούν να τους ενημερώνουμε παράλληλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για το σκοπό αυτό όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας να τους συμπεριλάβουμε στη λίστα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

pyrosvestikiΑντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες που περιέχονται σε σχετική επιστολή που σας δόθηκε κατά τα προηγούμενα έτη. Σε κάθε περίπτωση, σας υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

  • Σε περίπτωση κατάστασης κρίσης (σεισμός/ πυρκαγιά) μην επιχειρήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το σχολείο, διότι θα δυσχεράνετε την προσπάθεια επικοινωνίας του σχολείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών (παροχή Α΄ βοηθειών, πυρόσβεση κ.λπ.).
  • Κανένας μαθητής δεν θα εγκαταλείψει το σχολικό χώρο μόνος του, αν δεν έρθει κάποιος να τον παραλάβει. Σε περίπτωση προσωπικής αδυναμίας να παραλάβετε τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας ή με κάποιον άλλο γονέα στον οποίο θα αναθέσετε την παραλαβή του παιδιού. Τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στο χώρο καταφυγής ή σε άλλο καταλληλότερο χώρο, μέχρις ότου παραληφθούν από τους γονείς-κηδεμόνες ή άλλο ορισθέν πρόσωπο.

Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων υπάρχει αναρτημένο στο ιστολόγιο του σχολείου (σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟèΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟèΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ).

Με την προσδοκία ειλικρινούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας & συνεργασίας,

Ο  Σύλλογος  Διδασκόντων του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου