Πραγματοποιήθηκαν σήμερα επιτυχώς οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις  των Γ & Ε τάξεων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και στα πλοία-μουσεία Ελλάς Λίμπερτυ και Αβέρωφ.

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Δραπετσώνας. Κατά την επίσκεψή τους εκεί ενημερώθηκαν για τους τρόπους μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των σκουπιδιών, τόσο με την παρουσίαση σχετικού ενημερωτικού υλικού όσο και την εκτέλεση δραστηριοτήτων και σύντομης μελέτης πεδίου στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου.

Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών προσεγγίστηκε σε σχέση και με την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση των πρώτων υλών και των συσκευασιών των προϊόντων, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη σταδιακή υιοθέτηση ενός άλλου καταναλωτικού προτύπου.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι μαθητές της Ε τάξης αρχικά επισκέφτηκαν το πλοίο Ελλάς Λίμπερτυ στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας των πλοίων τύπου Λίμπερτυ και του ρόλο τους κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και των διαδικασιών αποκατάστασης του συγκεκριμένου πλοίου.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα αμπάρια, στους χώρους ενδιαίτησης, στη γέφυρα και το κατάστρωμα του πλοίου από τον υπεύθυνο του πλοίου, καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά  για την οργάνωση της επίσκεψης, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της συγκεκριμένης ημέρας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη συνέχεια μεταβήκαμε στο χώρο του Πάρκου ελληνικής ναυτικής παράδοσης. Η επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ άρχισε με την παρουσίαση της ιστορίας του πλοίου στους βαλκανικούς πολέμους. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα στοιχεία λειτουργίας του πλοίου, ενώ η ξενάγηση συνεχίστηκε στο κατάστρωμα και στους χώρους ενδιαίτησης ναυτών και αξιωματικών. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο πλοίο μεταβήκαμε στο Α/Τ  Βέλος, το οποίο όμως τη συγκεκριμένη ώρα δυστυχώς δεν ήταν επισκέψιμο λόγω εργασιών συντήρησης. Παραπλεύρως αυτού ήταν αγκυροβολημένη η τριήρης Ολυμπιάς την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά. Αξιωματικός από την ομάδα συντήρησης του Α/Τ Βέλος, βλέποντας την ομάδα των μαθητών μας είχε την καλοσύνη να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την τριήρη όσο και για το Α/Τ Βέλος και το κίνημα του ναυτικού στη διάρκεια της δικτατορίας.

Έτσι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και των δυο τάξεων και επιστρέψαμε με ασφάλεια στο σχολείο μας την καθορισμένη ώρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.