tn_SAM_3203Για τρεις εβδομάδες τα “Βιβλία σε ρόδες” μάς συντρόφεψαν  στην τάξη μας, στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, στα σπίτια μας.

Ο σάκος περιείχε 22 τίτλους βιβλίων και η θεματική του ήταν η Τέχνη.

Διαβάζοντας τα βιβλία που περιείχε ο σάκος  είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις εικαστικές τέχνες (κυρίως τη ζωγραφική) με διαφορετικούς τρόπους. Η ενασχόληση με τα βιβλία βοήθησε τα  παιδιά να παρατηρήσουν, να ανακαλύψουν και να  προσεγγίσουν τα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών.

Στην τάξη διαβάσαμε :

  • βιβλία που αναφέρονταν στα έργα σημαντικών  ζωγράφων(” Μαγικές διαδρομές στην Τέχνη: Θεόφιλος Χατζημιχαήλ”, “Γιάννης Μόραλης και το μυστικό παιχνίδι των σχημάτων”, “Το καπέλο του καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ”, “Οι δέκα  πρώτοι μου πίνακες”)
  • βιβλία μυθοπλασίας με θέμα τη ζωγραφική (“Η τελεία”, “Ο ζωγράφος του δάσους”, “Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό”, “Το παραμύθι των χρωμάτων”)

tn_SAM_3205Το διάβασμα των βιβλίων έγινε απόλαυση, χαρά, αφορμή για έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών και για δημιουργικές δραστηριότητες. Οι μικροί μαθητές  καλλιέργησαν τη φαντασία τους δημιουργώντας όμορφες ζωγραφιές και κολάζ.  Εξοικειώθηκαν με τη ζωγραφική τέχνη  και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να δανειστούν τα βιβλία.

Περάσαμε υπέροχα! Μοιραστήκαμε υπέροχες ιστορίες και παραμύθια, ταξιδέψαμε σε τόπους φανταστικούς, γνωρίσαμε σπουδαίους ζωγράφους.

Ο σάκος με τα βιβλία έφυγε όμως θα μείνουν στις καρδιές μας οι όμορφες δημιουργικές στιγμές που περάσαμε μαζί τους  για να μας συντροφεύουν .Αποχαιρετήσαμε τα  «Βιβλία σε ρόδες» και δώσαμε την υπόσχεση πως το μαγικό μας ταξίδι με τα βιβλία δε θα τελειώσει ποτέ…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης