MultilingualismΠρος τους γονείς των μαθητών της Δ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως για τους μαθητές της Ε τάξης προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα η διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας για δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Η γλώσσα αυτή είναι η γαλλική ή η γερμανική. Για τη δημιουργία τμήματος για την κάθε γλώσσα απαιτείται ελάχιστος αριθμός 12 μαθητών. Σε περίπτωση  μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος σε μία από τις γλώσσας προτίμησης, τότε οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις.

Κατά τα τρία τελευταία έτη ατυχώς στο σχολείο μας δε στάλθηκε εκπαιδευτικός για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας, ως εκ τούτου αυτή δε διδάχτηκε. Μαζί με την υπεύθυνη δήλωση σας αποστέλλουμε προς ενημέρωσή σας και ενημερωτικές επιστολές των Σχολικών Συμβούλων γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της λειτουργίας των τμημάτων παρακαλούμε συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους μαθητές και επιστρέψτε τη στο σχολείο έως τις 8 Ιουνίου 2012.

Για περισσότερες διευκρινίσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του σχολείου στο τηλέφωνο 22230-22491.