ta-psila-vounaΣχετικά με την προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 επίσκεψη της Στ τάξης στη Στενή, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα.

Α. Για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού: Οι μαθητές να μη φορούν ρούχα με κορδόνια που κρέμονται ή αξεσουάρ που προεξέχουν (π.χ. φουλάρια, μαντήλια κ.λπ.).

Β. Για την ανάβαση, την παραμονή και την επιστροφή από το χώρο του Καταφυγίου προτείνονται:

  • Υποδήματα κατάλληλα για περπάτημα σε χωματόδρομο και στο δασικό μονοπάτι.
  • Ελαφριά και άνετα ρούχα που να μην τους δυσχεραίνουν στην πεζοπορία.
  • Αντηλιακή προστασία και καπέλο.
  • Ένα αντιανεμικό ή ελαφρύ πανωφόρι που να χωρά στο σακίδιό τους.
  • Δύο (2) φιάλες νερού του ½ λίτρου. Οι μαθητές θα μπορούν να επαναγεμίσουν τα μπουκάλια τους στο χωριό της Στενής, πριν την ανάβαση, όσο και στο χώρο του Καταφυγίου.
  • Φωτογραφική μηχανή ή άλλη συσκευή λήψης φωτογραφιών ή βίντεο, για την ασφάλεια της οποίας θα είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι μαθητές.
  • Κολατσιό για να καταναλώσουν στο χώρο του Καταφυγίου.
  • Χαρτομάντιλα

Στο χώρο του Καταφυγίου υπάρχουν τουαλέτες και τρεχούμενο νερό. Υπολείμματα τροφών και υλικά συσκευασίας θα πρέπει να τακτοποιηθούν σε σακούλες στα σακίδια των μαθητών και να απορριφθούν με την επιστροφή τους στο χωριό της Στενής σε κάδους απορριμμάτων.

Εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει, μετά την κατάβαση από το Καταφύγιο υπάρχει το ενδεχόμενο σύντομης παραμονής και περιήγησης στο χωριό της Στενής.

Αν κάποιος μαθητής αντιμετωπίζει προβλήματα από ενδεχόμενο τσίμπημα εντόμου, παρακαλούμε να ενημερωθούν από πριν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Σας υπενθυμίζουμε πως οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 07.15 – 07.20. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις  07.30.  Η προγραμματισμένη ώρα επιστροφής είναι στις 16.30. Επισημαίνουμε πως το λεωφορείο θα αναχωρήσει στην προκαθορισμένη ώρα, χωρίς  καθυστέρηση. Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του, ώστε να μην καθυστερήσει η αναχώρηση των υπολοίπων και εκτραπεί ο χρονικός προγραμματισμός.