panathinaikoΟι εκπαιδευτικοί της Ε΄ τάξης προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα.  Χώροι της επίσκεψης θα είναι κατά σειρά:

Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τις δασκάλες των τμημάτων και τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής. Η μετάβαση θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κολατσιό και νερό για να καταναλώσουν στο χώρο του Εθνικού Κήπου.  Επίσης να προβλεφθεί ένδυση και υπόδηση κατάλληλη για περπάτημα στο χώρο του Σταδίου και για τη συμμετοχή στις παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα,  το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 25  Μαΐου. Το κόστος συμμετοχής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών και θα κυμανθεί κατά μέγιστο στα  10,00 €.  Το ακριβές κόστος θα γνωστοποιηθεί, όταν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών.

Σκοπός του προγράμματος «Kids’ Athletics».είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού, της Καλαθοσφαίρισης και της Πετοσφαίρισης. Οι εκπαιδευτές του προγράμματος είναι Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές, υπάλληλοι των Υ.ΠΑΙ.Θ και Υ.ΕΘ.Α. Στη διάθεση των μαθητών, που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την ιστορία του. Τη γνωριμία τους με τα αθλήματα οι μαθητές θα τη βιώσουν μέσω των προγραμμάτων «Kids’ Athletics», τα οποία αφορούν στο άθλημα του στίβου και στο «Αγαπώ τον Αθλητισμό», πρόγραμμα σχετικό με το άθλημα της Πετοσφαίρισης και της Καλαθοσφαίρισης. Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το «Kids’ Athletics», είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα. Το πρόγραμμα «Παίζω Βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης περιλαμβάνει ασκήσεις, στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και  υλοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Οι μαθητές επιπλέον, έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ και τα βασικά μυστικά του. Στο χώρο του Σταδίου θα παρευρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, για αυτό παρακαλούμε σημειώστε κατάλληλα στο σχετικό πλαίσιο της υπεύθυνης δήλωσης.