Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αλλαγές στην εφηβεία: Διαχείριση συγκρούσεων γονέων – παιδιών». Οι προσκεκλημένες ομιλήτριες από το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά, κυρίες Θωμοπούλου Κων/να, Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) ΠΝ, και Παπαχρηστοπούλου Ευγενία, Υποσμηναγός, Ψυχολόγος – Κλινική Νευροψυχολόγος, προέβησαν σε μια πλήρη παρουσίαση των αναπτυξιακών και συμπεριφορικών χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν τη μετάβαση από την παιδικότητα στην εφηβεία και μετά στην ενηλικίωση. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά που έθεσαν οι ομιλήτριες από την επαγγελματική τους εμπειρία και σε θέματα που έθιξαν οι συμμετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικού κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων.
Το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση των ίδιων επιστημόνων προς τους μαθητές της Ε & Στ τάξης των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων για το ίδιο θέμα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ψυχοσωματικές αλλαγές που επιφέρει το πέρασμα στην εφηβεία και είχαν τη δυνατότητα υπό την καθοδήγηση των επιστημόνων να εκφραστούν εικαστικά και με ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού σε μια δραστηριότητα που πέραν της ενημερωτικής της διάστασης επιδίωκε να φέρει κοντά τους μαθητές των δύο σχολείων και μελλοντικούς συμμαθητές στη Β/θμια εκπαίδευση.
Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων γονέων και εκπαιδευτικών από τα σχολεία- οργανωτές της εκδήλωσης όσο και από όμορα σχολεία και η υψηλού επιπέδου παρουσίαση συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Εκ μέρους των συνεργαζόμενων σχολείων ευχαριστούμε όλους αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωσή μας, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που στήριξαν οργανωτικά την προσπάθεια αυτή, όπως βέβαια και τη Διεύθυνση του Κέντρου Φροντίδας Παίδων και τις ομιλήτριες της εκδήλωσης για τον υψηλό δείκτη του αισθήματος επαγγελματικής και κοινωνικής τους ευθύνης που ενδυναμώνει εμάς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της επαρχίας, να ανταποκριθούμε στις πολυσύνθετες απαιτήσεις του διδακτικού, παιδαγωγικού και κυρίως κοινωνικού μας ρόλου.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.