schoolbusΠραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της Στ τάξης στο ΚΠΕ Δραπετσώνας. Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν στις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Αφού ενημερώθηκαν για τους τρόπους διαχείρισης σκουπιδιών και τα οφέλη της ανακύκλωσης, έκαναν μια παιγνιώδη δραστηριότητα διαλογής σκουπιδιών στο πλαίσιο του μηνύματος «Μειώνω- επαναχρησιμοποιώ- ανακυκλώνω»
  • Πραγματοποίησαν έρευνα πεδίου στην περιοχή γύρω από το ΚΠΕ όπου εντόπισαν τα σκουπίδια που υπήρχαν και τα ταξινόμησαν ανάλογα με το υλικό τους, επιχειρώντας να τα κατατάξουν στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης της περιοχής.
  • Στο εργαστήριο του ΚΠΕ είδαν πως γίνεται η μετατροπή άχρηστων αντικειμένων σε διάφοροα αντικείμενα (μουσικά όργανα, παιχνίδια κ.λπ) και κατασκεύασαν χαρτοπολτό.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο πλοίο-μουσείο ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο στους χώρους του πλοίου και είδαν και την έκθεση παιδικής ζωγραφικής της HELMEPA με θέμα τη μόλυνση της θάλασσας που φιλοξενείται σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου που έχει μετασκευαστεί σε χώρο έκθεσης.