safety-webΤην Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 η Στ τάξη του σχολείου θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη της  Δ/νσης Δίωξης
Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». Πρόκειται για μια συνεργασία των Υπουργείων  Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κατά την οποία θα επισημανθούν τα ακόλουθα ζητήματα:

 

  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απότις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και  τις υποθέσειςπου καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το σχολείο έχει επιλεγεί να συμμετάσχει μονόδρομα, οπότε θα μπορεί να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη μέσω του περιβάλλοντος ζωντανής μετάδοσης. Δεν θα έχει την δυνατότητα να διαμοιραστεί την κάμερα ούτε να συνομιλήσει μέσω μικροφώνου με τον ομιλητή αλλά μόνο να γράψει τα ερωτήματα των μαθητών στην περιοχή του chat. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη δραστηριότητα αυτή έχει οριστεί η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου κα Μελάνη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τάξης (Στ) έγινε λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας προβολών. Ευκταίο θα ήταν να εξασφαλίσουμε ενσύρματη σύνδεση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οπότε σε ανάλογη περίπτωση θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν περισσότεροι μαθητές.