athletics

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, για την οποία όρισε τα σχολεία να πραγματοποιούν εκδηλώσεις ανοικτές στην τοπική κοινωνία κατά την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, αφού έλαβε υπό τα ακόλουθα:

  • την καθυστερημένη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που δεν επιτρέπει τον έγκαιρο προγραμματισμό σχετικών δραστηριοτήτων και την αρμονική ένταξή τους στο υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου
  • τη σύμπτωση της ημέρας αυτής με την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου ωρολογίου προγράμματος
  • τον ήδη υπάρχοντα προγραμματισμό και την ανάγκη ανταπόκρισης και σε άλλες θεματικά προσανατολισμένες δράσεις

αποφάσισε, σύμφωνα και με το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου, να μετατεθεί η ημέρα αυτή για την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, όπου οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν θα συνδυαστούν με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας, για την οποία υπάρχει αντίστοιχη εγκύκλιος. Επισημαίνουμε πως κατά την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί μάθημα, αλλά οι μαθητές θα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις κινητικές, καλλιτεχνικές κ.λπ. που συνδέονται με τον επιλεγμένο θεματικό άξονα.

Το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των δράσεων αυτών θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.