seismos

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου. Κατά το διάστημα που προηγήθηκε είχαν προηγηθεί ενημερωτικές συζητήσεις και προβολή σχετικού υλικού στους μαθητές των τμημάτων, έτσι ώστε να κατανοήσουν τις αιτίες του σεισμικού φαινομένου, να ενημερωθούν για τους συνηθέστερους κινδύνους που προκύπτουν από αυτό καθώς και να γνωρίσουν τους βασικούς τρόπους και μέσα προφύλαξης στο σπίτι ή στο σχολείο.

Τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα της Κεφαλονιάς λειτουργησαν ως ερέθισμα στους μαθητές, ώστε να προσεγγίσουν το θέμα με μεγαλύτερη προσοχή.

Ένα μέρος της άσκησης εκκένωσης βιντεοσκοπήθηκε και θα αποτελέσει υλικό για την αξιολόγηση των προβλεπόμενων και υλοποιούμενων από το σχολείο μέτρων προφύλαξης, κατά την παιδαγωγική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, επ΄αφορμή της λήξης του β΄διδακτικού τριμήνου. Απόσπασμα αυτής (σε χαμηλή ανάλυση, ώστε να μη διακίνονται ευκρινώς τα πρόσωπα των μαθητών) μπορείτε να δείτε εδώ.

Το μουσικό κομμάτι που συνοδεύει το βίντεο είναι από σχετικό ενημερωτικό cd που παλαιότερα είχε διανείμει το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης ενημέρωσής τους για το φαινόμενο του σεισμού και την αντιμετώπισή του.