Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κας Παπαϊωάννου Γεωργίας και κας Χατζηαστερίου Γαρυφαλιάς και με τη συνέργεια της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής του σχολείου μας κας Λάμπρου Κορνηλίας, παρουσίασαν μια διασκευή από το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” μαζί με γνωστά παραμύθια των Χριστουγέννων. Επενδεδυμένη με όμορφες μουσικές μελωδίες, η παράσταση των μαθητών μας ήταν αισθητικά άρτια και απολαυστική για το κοινό που είχε συγκεντρωθεί να την παρακολουθήσει.

Για την επιτυχή ολοκλήρωσητης παράστασης, πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων, ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό εικαστικών του σχολείου κα. Λογιωτάτου Μιχαέλα για τη βοήθειά της στο σχεδιασμό μέρους του σκηνικού καθώς και τις εκπαιδευτικούς των 2ου & 3ου νηπιαγωγείων Αλιβερίων για τις στολές που μας παραχώρησαν.

dvd

Η παράσταση των μαθητών καταγράφηκε ψηφιακά για το αρχείο του σχολείου. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου κατά την παραλαβή της βαθμολογίας και την ενημέρωση των γονέων, θα υπάρχουν από 4 επεξεργασμένα Dvd σε κάθε τμήμα της Β’ τάξης, διαθέσιμα στους γονείς που το επιθυμούν και μπορούν να τα αντιγράψουν. Δυστυχώς το σχολείο στερείται τόσο οικονομικών όσο κυρίως τεχνικών μέσων για τη δημιουργία αντιγράφων αντίστοιχων του αριθμού των μαθητών.

Σύμφωνα με την πάγια θέση μας για την αξιοποίηση των ψηφιακών δεδομένων από τις σχολικές μας εκδηλώσεις ισχύουν όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσίευση και περιλαμβάνονται και στο σώμα των επεξεργασμένων Dvd με την παράσταση των μαθητών.