Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025/27-08-2013, ΦΕΚ 2135/Β, τροποποιήθηκε ο κατάλογος των επιτρεπόμενων ειδών προς διάθεση από τα κυλικεία των σχολείων. Σε ό, τι αφορά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπεται η διάθεση των ακόλουθων ειδών (για τις προδιαγραφές κάθε είδους παρακαλούμε διαβάστε το πλήρες κείμενο στο σχετικό ΦΕΚ).
ΦΡΟΥΤΑ- ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Φρέσκα φρούτα, λαχανικά Αποξηραμένα φρούτα
Φυσικός χυμός φρούτων.
Φρουτοσαλάτα
Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο
Σοκολατούχο γάλα.
Γιαούρτι τυποποιημένο
Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων
Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα και μαλακά
ΑΠΛΑ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ή ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣ− ΜΑΤΑ
Κουλούρι σησαμένιο
Κριτσίνια ολικής άλεσης
Φρυγανιές
Κράκερς
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Μουστοκούλουρα
Σταφιδόψωμο
Μπάρα δημητριακών
Τυρόπιτα−πίτα λαχανικών
Πίτσα χωρίς τη χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ
Κρέμα και ρυζόγαλο
Χαλβάς
Παστέλι
Μέλι .
Σοκολάτα υγείας και γάλακτος
Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Εμφιαλωμένο νερό.
Σημείωση: Για τις αναλυτικές προδιαγραφές των παραπάνω ειδών παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό ΦΕΚ, ή ζητήστε πληροφορίες από τη Διεύθυνση του σχολείου.
















Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.