Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 παρουσιάστηκε από ομάδα των μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας η θεατρική διασκευή του ιστορικού μυθιστορήματος της Τζέμης Τασάκου “Το σεντούκι με τα αμύθητα σεντέφια“. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε μέρος του υλικού που προσεγγίστηκε από τους μαθητές και των τριών τμημάτων της Στ΄ τάξης καθ’ όλη τη φετινή σχολική χρονιά, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της φιλαναγνωσίας, υπό την επιμέλεια της δασκάλας κ. Ξανθοπούλου Μαρίας.

TASAKOY_TO_SENTOYKI

Μέσω του συνδυασμού αφήγησης και διαλογικών τμημάτων, με την παρεμβολή επιλεγμένων μουσικών αποσπασμάτων και την παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού, η δασκάλα με τους μαθητές της μάς μετέφεραν στους χώρους που διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου, από τη Σμύρνη του 1914 έως την προσφυγική Αθήνα του 1923, παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο τα στοιχεία του μύθου και της πλοκής που με φυσικό και αβίαστο τρόπο κατέτειναν στον τονισμό πως αυτό που κουβαλάμε μες στην ψυχή μας καμιά καταστροφή δεν μπορεί να μας το πάρει

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παρουσία πολλών ήταν αξιοσημείωτη στο χώρο της  σχεδόν κατάμεστης αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου, με τις οικογένειες των μαθητών, εκπαιδευτικούς από όμορα σχολεία καθώς και τον π. Αμφιλόχιο Διακάκη και το Σχολικό Σύμβολο της περιφέρειάς μας κ. Ζώζουλα Δημήτριο που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παράσταση των μαθητών βιντεοσκοπήθηκε για το αρχείο του σχολείου και είναι διαθέσιμη για τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, υπό το πλαίσιο των πάγιων όρων που ισχύουν για τη διαχείριση ψηφιακών δεδομένων των εκδηλώσεων του σχολείου μας.