Μια συλλογική προσπάθεια είχε απόλυτα θετική έκβαση για το σχολείο μας. Με τη συντονισμένη ενέργεια εκπαιδευτικών και γονέων και την ενεργό συμπαράσταση συμπολιτών μας καταφέραμε να κατασκευάσουμε και να εξοπλίσουμε έναν εσωτερικό νεροχύτη για την παροχή πόσιμου νερού στους μαθητές του σχολείου καθώς και τρεις μεταλλικούς κάδους που θα τοποθετηθούν στην αυλή για τη συλλογή των σκουπιδιών.

Σε πρώτη φάση εξασφαλίσαμε μια εγκατάσταση όπου οι μαθητές θα μπορούν να πίνουν νερό με ασφάλεια και κάτω από συνθήκες υγιεινής, κάτι που ήταν αδύνατον στις υπαίθριες βρύσες της αυλής. Επίσης η τοποθέτηση των μεταλλικών κάδων απορριμμάτων εκτιμούμε πως θα συντελέσει στη διατήρηση του αύλειου χώρου σε κατάσταση ευπρέπειας και καθαριότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την πραγματοποίηση αυτών ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε το κόστος για τα υλικά που απαιτήθηκαν για την υδραυλική εγκατάσταση, τον κ. Κατσινόπουλο Αναστάσιο για τη διαμόρφωση του μεταλλικού νεροχύτη και την προσφορά των κάδων απορριμμάτων και τον κ. Μπαράκο Ιωάννη για το ξύλινο ντουλάπι που τοποθετήθηκε κάτω από το νεροχύτη. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς εκείνους που βοήθησαν τόσο στις εργασίες κατασκευής όσο και στην εξασφάλιση των υλικών που απαιτήθηκαν για την επένδυση του τοίχου με κεραμικά πλακάκια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ως αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών και της ενεργού συμπαράστασης όλων των προαναφερόμενων, κατορθώσαμε να εμπλουτίσουμε τον εξοπλισμό του σχολείου μας, σε μια περίοδο που τα οικονομικά μας δεδομένα δεν θα μας το επέτρεπαν διαφορετικά.

Η επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής και η ενεργός υποστήριξή της από τους συντοπίτες μας θεωρούμε πως συνιστά μια ισχυρή παρακαταθήκη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ανάλογων παρεμβάσεων και στο μέλλον. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως στο σύνολό τους σχεδόν όλοι οι προαναφερθέντες, με το θεσμικό ή προσωπικό τους ρόλο, είχαν βοηθήσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν στην κάλυψη παρόμοιων αναγκών του σχολείου.