Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο διοργανώνει για την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Στ’ τάξης στη Στενή Εύβοιας.

katafygio

Στο πρόγραμμα προβλέπεται επίσκεψη στο χώρο του Καταφυγίου Δίρφυος «Μ. Νικολάου» του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου καθώς και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού της Δίρφυς Α.Ε. Η μετάβαση και η επιστροφή στο χώρο του Καταφυγίου θα γίνει πεζή, μέσα από μονοπάτι που ξεκινά από το σημείο «Διάσελο (Ράχη Συκά)» έξω από το χωριό της Στενής.

monopati katafygio2

Από το Διάσελο μέχρι το καταφύγιο ο χρόνος πεζοπορίας είναι περίπου 30 λεπτά και θα γίνει συνοδεία του φύλακα του καταφυγίου, μέλους του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στους χώρους του καταφυγίου και θα μας παρουσιάσει την ιστορία κατασκευής του, όπως και τις δραστηριότητες του ορειβατικού συλλόγου. Ακολούθως στο χώρο του καταφυγίου οι μαθητές θα έχουν ελεύθερο χρόνο για κολατσιό που θα φέρουν μαζί τους και για παιχνίδι υπό την επίβλεψη των συνοδευόντων εκπαιδευτικών. Η επιστροφή στο χωριό της Στενής θα γίνει πεζή και οι μαθητές θα επισκεφτούν το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης.

ergostasio1 ergostasio2

Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με περιήγηση στο χώρο του χωριού και προαιρετικά με φαγητό σε κάποιο από τα εκεί καταστήματα εστίασης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για αυτό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως και για την κατάλληλη προετοιμασία, αμφίεση και υπόδηση των μαθητών). Η επιστροφή εκτιμάται περίπου στις 5.00 – 5.30 το απόγευμα.  

Για την έγκαιρη διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν στην επίσκεψη, παρακαλούμε να επιστραφεί η υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους μαθητές, μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.