Ενημερωθήκαμε πως στην περιοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες 2, 3 και 4 Απριλίου διανομή φρούτων στα πλαίσια σχετικού προγράμματος της Ε.Ε. Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την κακή κατάσταση αυτών, ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις υπ.αριθμ. πρωτ. Φ.14/193/33917/Γ1/13-03-2013 και Φ.14/249/41068/Γ1/26-03-2013 εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας η διανομή των φρούτων υλοποιείται με ευθύνη των αρμόδιων δομών εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων. Ειδικότερα το σχολείο εντέλλεται ως προς τον ορισμό ειδικής επιτροπής για την παραλαβή τους, σύμφωνα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Κάθε μαθητής θα παραλάβει τρεις κασετίνες με 31 συνολικά τεμάχια, φρούτα και φρουτοσαλάτες.
- Οι κασετίνες με τα φρούτα πρέπει να παραδίδονται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου, ενώ σε περίπτωση που παραδοθούν αργότερα, ο Δ/ντής του σχολείου πρέπει να αρνηθεί την παραλαβή. Η παράδοση των προϊόντων στα σχολεία κατά την ημέρα Παρασκευή θα γίνεται το αργότερο μέχρι τις 10.00 π.μ.
- Τα φρούτα που θα διανεμηθούν είναι μήλα (8 τεμάχια), πορτοκάλια (8 τεμάχια), αχλάδια (8 τεμάχια) καθώς και φρουτοσαλάτες (7 τεμάχια). Οι μερίδες αυτές θα είναι συσκευασμένες σε χάρτινα κλειστά κουτιά (κασετίνες) για κάθε μαθητή. Τα προϊόντα θα είναι πλυμένα, καθαρά και συσκευασμένα σε ατομική χάρτινη συσκευασία, έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Οι φρουτοσαλάτες θα είναι σε φυσικό χυμό φρούτων, συσκευασμένες σε διαφανείς περιέκτες (κύπελλα), οι οποίοι θα φέρουν επισήμανση με πλήρη περιγραφή συστατικών και θρεπτικής αξίας καθώς και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
- Τα προϊόντα πρέπει να διακινούνται με αυτοκίνητα-ψυγεία έως την τελική παράδοση αυτών στα σχολεία, για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των παραδιδόμενων προϊόντων.
- Οι κασετίνες, μετά την παραλαβή τους, πρέπει να διανέμονται αυθημερόν στους μαθητές, ή το αργότερο την επόμενη ημερολογιακή ημέρα.
- Τα νωπά φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια) είναι προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης και διαθέτουν πιστοποιητικό AGRO-2 ή GLOBAL GAP και οι πρώτες ύλες της φρουτοσαλάτας έχουν ελεγχθεί ποιοτικά από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μονάδα τυποποίησης των φρούτων διαθέτει πιστοποιητικό ISO : 22000 και ISO : 9001.
- Κάθε μαθητής θα παραλάβει επιπλέον, μέχρι το Μάιο 2013, ένα (1) σελιδοδείκτη και μία (1) πάνινη τσάντα.

















Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.