Επειδή η Διεύθυνση του σχολείου έγινε δέκτης ερωτημάτων και παραπόνων εκ μέρους γονέα, σχετικά με την επιλογή της Β’ Ξένης Γλώσσας που θα διδαχθούν φέτος οι μαθητές της Ε’ τάξης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (Αρ.Πρωτ.Φ.12/518/61284/Γ1/27-05-2011/ΥΠΔΒΜΘ)  από το τρέχον σχολικό έτος το σύνολο των μαθητών της Ε’ τάξης διδάσκονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μία γλώσσα– τη γαλλική ή τη γερμανική- που είναι αυτή που επέλεξαν κατά πλειοψηφία οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών. Για το σκοπό αυτό δόθηκε στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους σχετική δήλωση επιλογής την οποία υπέγραψαν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, με βάση την οποία στο σχολείο μας για το τρέχον σχολικό έτος θα διδαχθεί στην Ε’ τάξη η γαλλική γλώσσα, που υπήρξε η πλειοψηφούσα.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, αποκλειστικά και μόνο για την τρέχουσα σχολική χρονικά,  σύμφωνα με ανάλογη σχετική εγκύκλιο (Αρ.Πρωτ.Φ.12/555/66447/Γ1/10-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ) διδάσκονται τη γλώσσα που παρακολούθησαν και το προηγούμενο έτος. Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκε στο σχολείο εκπαιδευτικός για τα γαλλικά όσο και για τα γερμανικά.

Με τη διαβεβαίωση πως η Διεύθυνση του 2ου Δημ. Σχολείου Αλιβερίου διαχρονικά λειτουργούσε και λειτουργεί με βάση τις κανονιστικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και με απόλυτο σεβασμό στις παιδαγωγικές & μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας.

 Από τη Διεύθυνση του Σχολείου