Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με επιτυχία οι ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Το πρωί η προσκεκλημένη μας ψυχολόγος κ. Στάμου Έλλη μίλησε και συζήτησε διαδοχικά με τους μαθητές των Ε’ & Στ’ τάξεων του 1ου & του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το απόγευμα παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Εκτιμούμε πως η κοινή διοργάνωση της εκδήλωσης από τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων των δύο όμορων σχολείων της πόλης μας, θέτει τις βάσεις για ακόμα πιο γόνιμες και δημιουργικές συλλογικές παρεμβάσεις που θα μεγιστοποιούν την προστιθέμενη αξία και θα πολλαπλασιάζουν τους αποδέκτες των ωφελημάτων τέτοιων ενεργειών. Στην προσπάθειά μας αυτή φιλοδοξούμε να εμπλακούν οι σχολικές κοινότητες όλων των σχολείων της πόλης μας, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να συνεισφέρουμε κατά το δυνατόν στους κοινούς μας στόχους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Στάμου που πέρα από κάθε εργασιακή της υποχρέωσης αφιέρωσε το σύνολο της ημέρας της για το σκοπό αυτό, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και το Ράδιο Αλιβέρι 1 για την προβολή της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς- κηδεμόνες που παρευρέθηκαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των όμορων σχολείων.

 Καθώς κοινός τόπος των προσεγγίσεων όλων των παρισταμένων ήταν πως η αξία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κοινωνικοποιούνται τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ολοκληρώνουμε τη δημοσίευσή μας αυτή με το ακόλουθο βίντεο,  που καταμαρτυρά την επιρροή των ενηλίκων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.