Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων

.jpg

Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας είναι ένας ήρωας που αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών προσχολικής ηλικίας αλλά και εκπαιδευτικούς, αφού μέσα από αυτόν τον τρυφερό ήρωα μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά για αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία κ.ά., όχι τυχαία, ο Έλμερ κοσμεί έναν από τους τοίχους μας!!!

Το νηπιαγωγείο μας ανοίγει τις πόρτες του…

https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/thessaloniki-nipiagogoi-metamorfono/

sxoleioekso   Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο και σκούρο μπλε. Είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου το όποιο κοσμεί πλέον έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του 21ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Λουλούδια στο μικρό μας κήπο

φυτα

Με τη βοήθεια των Γονέων του Νηπιαγωγείου μας, προμηθευτήκαμε φυτά όπως πανσέδες, γαρύφαλλα, πετούνιες και βιγόνιες κ.α, όπως και λαχανικά πιπεριές ντομάτες και φράουλες διαμορφώνοντας τον κήπο μας, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά ν’ ασχοληθούν με τη γη και να κατανοήσουν πως παράγονται όλα όσα βρίσκονται στο τραπέζι μας!

Περιβάλλον και Γη

περιβαλλον 2 περιβαλλον

Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης

Στις 22 Απριλίου 1970, πριν από 52 χρόνια δηλαδή, είκοσι εκατομμύρια Αμερικανοί, βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης(Earth Day Network)και εορτάζεται σε 190 χώρες κάθε χρόνο. Αυτά γίνονται, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σε περιβαλλοντικά θέματα, δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος. Με στόχο έναν καθαρό, υγιή και βιώσιμο πλανήτη.

Στις εικόνες παιχνίδι ταξινόμησης εικόνων με τις θετικές και αρνητικές ενέργειες που βοηθούν ή βλάπτουν το περιβάλλον.