Πρόσκληση Γιορτής Χριστουγέννων Δεκέμβριος 2023

Οι γιορτές  των τμημάτων μας τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν κυλιόμενα, όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  και κάθε παιδάκι θα έχει από 2 καλεσμένους.  Όταν το ένα τμήμα τελειώνει τη γιορτούλα του, θα ακολουθεί το επόμενο, άρα οι πρώτοι ηθοποιοί και καλεσμένοι θα αποχωρήσουν  για να έρθουν του άλλου τμήματος  καλεσμένοι και μαθητές!

Σας  παραθέτουμε το πρόγραμμα:

Τμήμα 3, έναρξη γιορτής 8.30.

                                                                 Τμήμα 1, έναρξη γιορτής 9.30.

                                                                 Τμήμα 2, έναρξη γιορτής 10.30.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου.

 

 

Tο Χαμόγελο του Παιδιού

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει των Χριστουγέννων.

 Λήψη αρχείου

Φροντίζω το Περιβάλλον – Το δάσος

Προστατέψτε το δάσος, είναι πηγή ζωής!

Το δεύτερο εργαστήριο δεξιοτήτων, το οποίο υλοποιείται στο νηπιαγωγείο μας φέτος,  εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Φροντίζω το Περιβάλλον” και συγκεκριμένα στην υποθεματική  “Κλιματική αλλαγή, Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία”.

Με στόχο την εμβάθυνση στο συγκεκριμένο θέμα, αρχικά συζητήσαμε όλοι μαζί για τη χρησιμότητα του δάσους, τους κινδύνους που μπορούν να το καταστρέψουν και πώς μπορούμε να το προστατέψουμε. Είδαμε σχετικό βίντεο με έναν  περίπατο στο δάσος και ανακαλέσαμε στη μνήμη μας τα στοιχεία που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Έπειτα, αφού χωριστήκαμε σε ομάδες και το κάθε παιδί έλαβε τον ρόλο του στην ομάδα, ζωγράφισαν τους κανόνες τους, τους οποίους  κλήθηκαν να παρουσιάσουν στην ολομέλεια. Τέλος, επιθυμία μας είναι να προστατέψουμε το δάσος και για τον λόγο αυτό το τοποθετήσαμε σε μια ομπρέλα προστασίας του!

το δάσος

το δάσος

Εργαστήριο το δάσος

 

 

 

            Τελευταίες μέρες του φθινοπώρου

   Τελευταίες μέρες του φθινοπώρου

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι Αουτς, παίξαμε παιχνίδια για να εξασκήσουμε τη μνήμη μας. Ανακαλέσαμε όλα εκείνα τα αντικείμενα που κόλλησαν στη ράχη του σκαντζόχοιρου και αφού τα είπαμε δυνατά βρήκαμε και συνδυάσαμε στο καθένα την πρώτη φωνή – γράμμα,  από τη λεξούλα του. Αργότερα  και πάλι κληθήκαμε να θυμηθούμε πόσα ανέφερε το βιβλίο από το κάθε αντικείμενο να έχουν κολλήσει πάνω στον σκαντζόχοιρο και τα αντιστοιχίσαμε με τον ανάλογο αριθμό. Τέλος, φτιάξαμε και τον δικό μας σκαντζόχοιρο κάνοντας αποτυπώματα από πιρούνι για να αναπαρασταθούν τα αγκάθια του.

 

Αουτς 1    Αουτς 3  Αουτς 2

 

 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 79

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 79
Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

 Λήψη αρχείου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Στην τάξη μας κάναμε εκλογές!!!   Με αφορμή τη γιορτή της 17 Νοέμβρη, διαβάσαμε το παραμύθι της Σοφία Ζαραμπουκα “στο δάσος”.  Καταγράψαμε το εκλογικό σώμα και ένας – ένας ψηφοφόρος περνούσε πίσω από το παραβάν για να διαλέξει ποιο ζωάκι θα προτιμούσε για αρχηγό στο δάσος!  Στη συνέχεια ανοίχτηκε η κάλπη και μετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια Νίκησε η Δημοκρατία!

 

Εκλογές στο δάσος 1

 

Χρήσιμο υλικό για γονείς και Κηδεμόνες

Χρήσιμο υλικό για γονείς και Κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς  και κηδεμόνες,  σας γνωστοποιούμε  τέσσερα σημαντικά αρχεία,   σχετικά με τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου και τη φοίτηση του παιδιού στην υποχρεωτική Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση.  Καλό θα ήταν  να αφιερώσετε λίγο χρόνο, ώστε να έχετε μία πιο σφαιρική εικόνα για την αξία και  τη σημαντικότητα του παιδαγωγικού μας έργου  και να ενημερωθείτε για  θέματα που ως γονείς σας αφορούν άμεσα.

  1. Οδηγός Γονέα,  από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ Του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
  2. Σχολικός Οδηγός για τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του 2019, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» του  Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων :    σχολικός-οδηγός
  3. Οδηγός Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ Του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων :  odig_oloimerou
  4. Συνεργασία με το σπίτι, απόσπασμα από τον Οδηγό Νηπιαγωγού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Συνεργασία με γονείς – Απόσπασμα Οδηγού Νηπιαγωγού

Το παιχνίδι

Πηγή της εικόνας : 365 ΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ  – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022-2023