Αγιασμός 2021

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγιασμός  θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Δευτέρα  13 Σεπτεμβρίου 2021 στην αυλή  του νηπιαγωγείου μας στις 8.30 π.μ.
Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω:
1. Κάθε μαθητής να συνοδεύεται μόνο από ένα ενήλικα για να αποφύγουμε το συγχρωτισμό.
2. Να φοράμε όλοι μάσκες -μικροί και μεγάλοι
3. Να κρατάμε αποστάσεις για την ασφάλεια όλων μας!
Η  προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί στις 8.20 για να γίνει ο έλεγχος των self  τεστ.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.Τα παιδιά αυτά θα επιδείξουν  βεβαίωση νόσησης.
Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη  βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.
Ενημερώνουμε  όσον αφορά τη διαδικασία διεξαγωγής  του self test τους νέους γονείς του νηπιαγωγείου μας ότι  μετά την εξαγωγή αποτελέσματος του self test :
α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.


Μπορείτε να δείτε εδώ την παρουσίαση συναδέλφου για τη δήλωση self test  στην πλατφόρμα.


Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.
Αν δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι σας, μπορείτε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε το υπόδειγμα σχολικής κάρτας του μαθητή/τριας και χειρόγραφα.Είναι απαραίτητο σύμφωνα με οδηγίες που λάβαμε να αναγράφεται πάντα ο κωδικός  της  δήλωσης στην πλατφόρμα  στην χειρόγραφη αίτηση  που θα προσκομίζετε στο σχολείο !


Υπόδειγμα χειρόγραφης αίτησης https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων από τις νηπιαγωγούς για θέματα λειτουργίας του σχολείου  στον α;yλειο χώρο μας !Kατά την απογευματινή συνάντηση μας  μετά την ενημέρωση που αναφέραμε θα γίνει η ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου γονέων

Θερμή παράκληση να συμμετέχει σε αυτή ένας γονέας από κάθε παιδί τηρώντας τα μέτρα για τον covid 19.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά με υγεία.

Η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Φανουργιάκη Άννα
και οι νηπιαγωγοί  Αντωνακοπούλου Στέλλα και Βερίγου Γεωργία