Πασχαλινά ήθη και έθιμα !

Αγαπημένα μας παιδιά ,

 καθώς πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά.

Τέτοιες μέρες τα σχολεία μας  θα πλημμύριζαν από μυρωδιές <<λαζαράκια, κουλουράκια>>, τα χεράκια μας θα δούλευαν πυρετωδώς <<κάρτες, καλαθάκια, λαμπάδες,  όμορφους στολισμούς>>, θα συζητούσαμε για τα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας στην παρεούλα μας , θα βάφαμε πασχαλινά  αυγά μας και θα αποχαιρετιζόμαστε με μία ευχή: Kαλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα ευχόμαστε και φέτος από τα σπίτια μας, με ασφάλεια και προσοχή,  με αυτή τη συνεργατική παρουσίαση που μας φέρνει κοντά στα Άγια Πάθη και στην Ανάσταση του Κυρίου μας και μας γνωστοποιεί τα ήθη και τα έθιμα μας. 

Ανοίγουμε τα παράθυρα να ακουστεί ο ήχος της καμπάνας των εκκλησιών μας και ετοιμαζόμαστε για  το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου.

Καλό Πάσχα από τους εκπαιδευτικούς  του 3ου, 4ου και 13ου  Νηπιαγωγείων Ρεθύμνου !Λήψη αρχείου

Εστιάζουμε στο μήνυμα της ΄΄ΑΓΑΠΗΣ΄΄  και της  ΕΛΠΙΔΑΣ

και μαζί με τα παιδιά μας  συμμετέχουμε βιωματικά στα γεγονότα και στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με μεγάλη χαρά οι εκπαιδευτικοί του 3ου, 4ου και 13ου  Νηπιαγωγείων Ρεθύμνου ετοίμασαν αυτή την παρουσίαση, με την ευχή όλοι μας,  με δύναμη και φως να εορτάσουμε την Ανάσταση.

Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους μας για αυτή την  όμορφη και εποικοδομητική αλληλεπίδραση .

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

3 thoughts on “Πασχαλινά ήθη και έθιμα !

Αφήστε μια απάντηση