30/3/2020

Καλημέρα , παιδιά και καλή εβδομάδα!!! Γράψτε μου το μήνυμά σας εδώ: https://padlet.com/tsiriss/mjegqzjvk0su

Πατήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και δείτε τι θα γράψουν κι οι συμμαθητές σας!Προσοχή: Δεν γράφουμε το όνομά μας παρα τρία γράμματα από αυτό γιατί είναι δημόσιο και το βλέπουν όλοι!

Πάμε να δούμε τις αποστολές;

Αποστολή 1η: Γλώσσα . Σίγουρα αυτές τις μέρες θα είδατε πολλεεεεεές ταινίες! Διαλέξτε μία από αυτές και γράψτε στο τετράδιο την υπόθεσή της! Έπειτα, όποιος θέλει, μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία το τετράδιό του και να μου το στείλει.  Για ανάγνωση- ακρόαση http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip49/Default.html Για ορθογραφία: Πάω στην παρακάτω σελίδα ή ανοίγω το ανθολόγιο (αν το έχω στο σπίτι) http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-D110/334/2281,8661/

¨ Ο εφιάλτης της Περσεφόνης¨ και κάνω για αντιγραφή και ορθογραφία την τελευταία στροφή του ποιήματος:

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Μπορείτε να ακούσετε και το τραγούδι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lImBKj9KV0k

Στο τέλος της σελίδας έχει κάτι τετραγωνάκια και μπορείτε να ακούσετε το βιβλίο ¨Ο πλανήτης εκπέμπει SOS¨( ή αλλιώς εδώ)

 

 Αποστολή 2η: Μαθηματικά: Από το φυλλάδιο που σας είχα στείλει στο μέιλ ¨Επαναληπτικές ασκήσεις στα μαθηματικά¨ να κάνετε στο τετράδιο τις ασκήσεις από 8 έως 12.

 

Αποστολή 3η: Ιστορία Πηγαίνετε στην παρακάτω σελίδα και παίξτε τα επαναληπτικά κουίζ και στείλτε μου με μέιλ το σκορ σας!

https://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/istoria-d-dimotikou.html?fbclid=IwAR1Za3_ONJWn53OQlopO8dr2TTGiGjHm5kqzPd1UAf6J4Nl5DizK0wuBi_0

Πολλά σας φάνηκαν; Μπα! Ευχάριστα πάντως σίγουρα! Τα ξαναλέμε προς το τέλος της εβδομάδας με μια έκπληξη!!! Ε, όχι δεν θα την αποκαλύψω ακόμα για να έχετε και λίγη αγωνία!

 

Δραστηριότητες για την 25η Μαρτίου

Καλημέρα! Καθώς αύριο είναι η γιορτή της 25ης Μαρτίου καλό είναι να μην ξεχνιόμαστε γι αυτό σας παραθέτω μερικά παιχνίδια με τους ήρωες της επανάστασης.

Πρώτα μπείτε στα διαδραστικά βιβλία εδώ.

Από το Ανθολόγιο δείτε τον Θούριο εδώ.

Από το ποίημα αυτό θα ήθελα στο τετράδιο σας να κάνετε την άσκηση 2 :Ποιες συμφορές προκαλεί η σκλαβιά; Να βρείτε στο κείμενο τις λέξεις ή τις φράσεις με τις οποίες ο ποιητής αναφέρεται σ’ αυτές.

Από το ποίημα : Το μικρό κλεφτόπουλο να κάνετε την δραστηριότητα 4: Τα κλέφτικα τραγούδια είναι δημοτικά τραγούδια που περιγράφουν τη ζωή των αρματολών και των κλεφτών. Να βρεις άλλα δημοτικά τραγούδια που να αναφέρονται σε άλλες εκδηλώσεις της ζωής.

Και ήρθε η ώρα για τα παιχνίδια… βρείτε τα εδώ.

Χρόνια πολλά!!!

Καλωσήρθατε!

Καλημέρα , καλά μου παιδιά! Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες  αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω! Θα σας αναθέτω κάποιες αποστολές και εσείς θα πρέπει να τις διεκπεραιώνετε όσο καλύτερα μπορείτε!Το μόνο που χρειάζεται πέρα από τον υπολογιστή είναι ένα τετράδιο.

23/3/2020

1η αποστολή: Μπείτε σε αυτή την ιστοσελίδαhttp://ebooks.edu.gr/new/class-main.php?classcode=DSDIM-D  και δείτε τα διαδραστικά βιβλία της Δ΄ τάξης. Προτιμήστε τα εμπλουτισμένα html γιατί εκεί θα κρύβονται οι περισσότερες αποστολές.

2η αποστολή: Μπείτε σε αυτή την ιστοσελίδα http://photodentro.edu.gr/aggregator/,  περιηγηθείτε και σταθείτε σε ό,τι σας αρέσει γιατί  κι εκεί θα κρύβονται αποστολές,

3η αποστολή: Θυμάστε που σας είχα δώσει το βασικό λεξιλόγιο της Δ τάξης; Κάντε επανάληψη την πρώτη ενότητα και γράψτε τις λέξεις με τους γονείς σας. Έπειτα διαλέξτε 10 από αυτέ και κάντε μεγάλες ωραίες προτάσεις.

Εξερευνητές μου, το ταξίδι μας στη γνώση μόλις ξεκίνησε!

Τα λέμε σύντομα!