27-4-2020

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη , καλά μου παιδιά!

Εύχομαι να περάσατε όμορφα αυτό το ‘ διαφορετικό’  Πάσχα κι ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο του χρόνου. Εγώ προσπάθησα να το ζήσω όσο πιο κατανυκτικά μπορούσα. Τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής με συγκίνησαν πολύ και  το Χριστός Ανέστη του Μεγάλου Σαββάτου με έκανε να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να Αναστηθούμε σύντομα κι εμείς. Τώρα όσο για τσουρέκια , κουλούρια, γλυκά και ψητά  και τα έφτιαξα και τα έφαγα μη σας πω ΟΛΑ! Αγνώριστη θα γυρίσω στο σχολείο…

Λοιπόν στα δικά μας τώρα… σας άφησα λίγο να ξεκουραστείτε και να γιορτάσετε το Πάσχα και τώρα συνεχίζουμε δυναμικά!

Υπενθυμίζω ότι τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τις πλατφόρμας eclass. Από εδώ και στο εξής ΜΟΝΟ εκεί θα ανεβαίνει το υλικό.

1η αποστολή : Σας έχω ένα ερωτηματολόγιο για την καραντίνα που θα το βρείτε μόνο στην eclass.

2η αποστολή:

Θα διαβάσετε καλά το λεξιλόγιο της ενότητας 11 και θα τις γράψετε με τους γονείς σας. Με αυτές τις λέξεις θα κάνετε προτάσεις και θα μου τις στείλετε να τις δω. Έπειτα διαβάστε το κόμικ του ΕυγένιουΤριβιζά¨Φρουτοπία¨εδώ :    http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-D109/706/4675,21182/ ή στο βιβλίο σας  και έπειτα δείτε το βίντεο εδώ:

https://safeYouTube.net/w/1dz8

3η αποστολή:

Όπου να΄ ναι θα πάμε Πέμπτη τάξη γι΄ αυτό ας θυμηθούμε και ας παίξουμε με τα γεωγραφικά διαμερίσματα και με τους νομούς και πρωτεύουσες (πρώτα καλό θα είναι να μελετήσουμε καλά τα φυλλάδια που σας είχα δώσει για να σκίσετε στα τεστ) http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/3612

http://photodentro.edu.gr/photodentro/mtpd_a_anaskophsh_pidx0015776/

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/3626

4η αποστολή: Είναι φυλλάδιο με μαθηματικά και μπορείτε να το βρείτε στην e class.

Από δω και πέρα όλο το υλικό θα βρίσκεται στην eclass. Θα τα λέμε από εκεί!

 

10-4-2020

Καλά μου παιδιά, έφτασε το Πάσχα!

Αν είχαμε σχολείο θα κάναμε όμορφες κατασκευές και θα μαθαίναμε πολλά πράγματα. Όμως , έστω κι από μακριά, μπορούμε να θυμηθούμε λίγα πράγματα. Παρακάτω σας έχω πλούσιο υλικό για το Πάσχα. Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας αλλά ούτε και τα έθιμα μας σας προτείνω μερικές δραστηριότητες που αφορούν στο Πάσχα. Φέτος θα το ζήσουμε λίγο διαφορετικά αλλά θα το ζήσουμε!!!

Σας παραθέτω τα link  τα οποία βρήκα ενδιαφέροντα: .

 

1ο: http://photodentro.edu.gr/lor/handle/8521/7674?fbclid=IwAR39EUABfbK2a9bAMca0qEjcvMQ69chMnHNs9EJ_p3XkiQ5jmpQwIK2aLPg Πατήστε στην εικόνα, κάντε να επιτρέπεται η προσθήκη adobe και μάθετε πολλά για το Πάσχα!

2ο : Ιστορία της Μεγάλης Βδομάδας 

(Μόλις πατήσετε το παραπάνω link κατεβαίνει αυτόματα στον υπολογιστή σας το powerpoint)

Πηγή: http://www.schools.ac.cy/klimakio/Themata/epikaira/pasxa/index.html?fbclid=IwAR1BpIATUGlvd4m2eTy7Gka35xE8DZ2hibVX_puHNbBkGH_AVrsP6LCW-LA

3ο: Βιβλιαράκι για το Πάσχα που μπορείτε να τυπώσετε εδώ

http://elenimamanou.blogspot.com/2013/04/blog-post_20.html

4ο : Δέκα δωρεάν πασχαλινά παιχνίδια on line.

https://www.popi-it.gr/giortes/pasxa/on-line-paixnidia/

5ο: Ιησούς – Jesus – Παιδική Ταινία – Paidiki Tainia | Παιδικό Κανάλι

 

6ο :Η Μεγάλη Εβδομάδα με μια ματιά (αναδρομή,ήθη,έθιμα,παραβολές)

7ο : Το Πάσχα του Πασχάλη

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip22/Default.html

Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip38/Default.html

 

8ο Πασχαλινές κατασκευές

https://www.matia.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82

 

Καλό Πάσχα!

ΥΓ: Ασκησούλες με γραμματική και μαθηματικά έχω στείλει στο mail.

7/4/2020

Καλησπέρα, καλά μου παιδιά!!!

 Έρχεται το Πάσχα σε λίγες μέρες και το περιμένω με ανυπομονησία για να βάψω τα αυγά μου και να φτιάξω τα αγαπημένα μου πασχαλινά κουλουράκια. Θα είναι λίγο διαφορετικό φέτος αλλά δεν πειράζει …θα το ζήσω με κατάνυξη και πολλές προσευχές έστω κι έτσι!

 

1η αποστολή:

Ανοίγουμε το βιβλίο της Γλώσσας στη 15η Ενότητα, Κεφ. Χριστός Ανέστη!  ή εδώ και κάνουμε ανάγνωση το μάθημα Ανάσταση και αντιγραφή με πολύ ωραία γράμματα την πρώτη παράγραφο.

2η αποστολή:

Ύστερα προσπαθούμε να φτιάξουμε τα πρωτότυπα πασχαλινά αυγά που έχει το βιβλίο παρακάτω (με ό,τι υλικά έχουμε στο σπίτι) και στη συνέχεια διαβάζουμε τα πασχαλινά έθιμα και γράφουμε ένα έθιμο στο τετράδιο το οποίο μου στέλνετε όσοι θέλετε στο μέιλ.

3η αποστολή:

Η αποστολή σας αυτή τη φορά είναι πολυυυυυυυυυυύ εύκολη!!! Στο τετράδιο των μαθηματικών γράφουμε όλες τις προπαίδειες και τις κάνουμε πολύ καλή επανάληψη! Παίζουμε με τους γονείς μας και μετράμε πόντους! Προσπαθήστε να τους κερδίσετε!!! Στα παρακάτω link θα βρείτε πολλά παιχνίδια για επανάληψη: Εδώ ,εδώεδώ κι εδώ. 

4η Αποστολή:

Φτιάχνουμε μια πρωτότυπη πασχαλινή ζωγραφιά και τη στέλνουμε με μέιλ!

Σας έχω πολλά πασχαλινά στο επόμενο μάθημα!!!

2/4/2020

Καλησπέρα σε όλους!!!

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα γιατί είναι διπλή γιορτή: Παγκόσμια Ημέρα αυτισμού και Παγκόσμια ημέρα Βιβλίου και ξέρετε ότι αν είχαμε σχολείο θα το γιορτάζαμε με το παραπάνω!!! Κάτι θα είχαμε ετοιμάσει με το ειδικό Δημοτικό ή στην βιβλιοθήκη του σχολείου. Για να μην αισθανθείτε λοιπόν μακριά από το σχολείο σας ετοίμασα μερικά βιντεάκια που θα σας έδειχνα στην τάξη.Ξεκινάμε λοιπόν:

1η αποστολή: Παρακολουθώ το παρακάτω βίντεο και γράφω στο τετράδιο μου σε 20-25 σειρές πώς ήταν η συνεργασία μας με το ειδικό δημοτικό (πώς περνούσαμε, τι μάθαμε,τι παιχνίδια παίζαμε , τι θα θυμόμαστε για πάντα,τι θα λέγαμε στους φίλους μας για αυτή την συνεργασία). Τα γράφω στο τετράδιο κι όποιος θέλει μου τα στέλνει να τα διαβάσω. Θα τα περιμένω με μεγάλη χαρά!

 

2η αποστολή: Νομίζετε ότι ξέχασα την έκπληξη που σας έλεγα;

Το παρακάτω βιβλίο το είχαμε φτιάξει με τις τάξεις μας  , η κυρία Δώρα, η κυρία Καλλίνα κι εγώ με τους μαθητές μας  της Α΄ τάξης του Σχολείου  και τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού ( ευχαριστούμε και την κ. Χριστίνα που συμμετείχε στην αφήγηση). Τα παιδιά  δημιούργησαν το παραμύθι “Το μυστικό που μας ενώνει” και το παρουσίασαν στη γιορτή του σχολείου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).Δείτε το εδώ:

Από εσάς θέλω να γράψετε το δικό σας παραμύθι για ένα βιβλίο ή έναν βιβλιοφάγο δεινόσαυρο ή έναν ποδοσφαιριστή που έκρυψε το αγαπημένο του βιβλίο σε μια μπάλα ή ο,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε που να μιλάει για την αγάπη στο βιβλίο! Περιμένωωωωωω!!!!!

Κι άλλο αγαπημένο βίντεο :

Κι ένα τραγουδάκι:

3η αποστολή: Από το φυλλάδιο των Μαθηματικών κάνω τις ασκήσεις 13- 22.

Τα λέμε την επόμενη φορά …