Διαγωνισμός- Αφίσα παιδικών προγραμμάτων

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει για τρίτη χρονιά διαγωνισμό για τη δημιουργία της αφίσας των παιδικών προγραμμάτων του μουσείου. Πιάστε τα πινέλα και αρχίστε! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Και μην ξεχνάτε… πάντα με την επίβλεψη των γονιών σας.

Ένα από τα πιο όμορφα σχολεία του κόσμου!

Τι με εντυπωσίασε περισσότερο στο βίντεο αυτό; Δεν ήταν ούτε τα θρανία, ούτε οι υπολογιστές, γνωστά και θεμιτά όλα. Μου άρεσε που σ΄αυτό το σχολείο ένας μαθητής που”τραβάει”, όπως λέμε, στις επιστήμες μπορεί να προχωρήσει κι ας μην ανταποκρίνεται στην ύλη της τάξης του. Εγκλωβίζουμε τα παιδιά με ταλέντα σε ένα καθόλου δημιουργικό περιβάλλον και, όταν λέω ταλέντα, δεν εννοώ φυσικά τον καλύτερο μαθητή. Δείτε το εδώ

Το άρθρο το διάβασα εδώ

Η εκπαίδευση ξανά στο στόχο!

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για την εκπαίδευση της actionaid η Δ΄τάξη του 3ου Δημοτικού Καρπενησίου και το ειδικό δημοτικό έλαβαν δράση!!! Ενημερώθηκαν, συγκινήθηκαν προβληματίστηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, ευαισθητοποιήθηκαν… φώναξαν δυνατά πως όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Εδώ θα βρείτε υλικό από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν ( μπράβο σε όλους).

Εδώ η σελίδα της actionaid.

 

Πρόγραμμα etwinning από την Δ΄τάξη

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning η τάξη μου( σε συνεργασία με την καθηγήτρια αγγλικών κ. Νατάσα Κυργιοπούλου)  έγραψε την αρχή μιας ιστορίας, που κλήθηκαν να συνεχίσουν οι υπόλοιπες χώρες. Το όνομα του προγράμματος A story to be continued… Το τραγούδι hide and seek το σκαρώσαμε μόνοι μας!

Πρώτες βοήθειες για γονείς και εκπαιδευτικούς

Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς, στοχεύοντας τόσο στην απόκτηση γνώσεων, στάσεων, και δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων και την ορθή επέμβασή τους, εάν χρειασθεί, μέχρι την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας. Πατήστε εδώ