Ενότητα 24: Να σου πω τι έμαθα…

Βρες τη σωστή απάντηση. (κλικ στο 1ο και 2ο κομμάτι του παζλ)

Ποιοι είμαστε; Βάλε το όνομά μας κάτω από τη φωτογραφία μας. (κλικ στο 3ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ένας καλόκαρδος…καρχαρίας

https://www.youtube.com/watch?v=wsH6Fo33xlo

ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Η φίλη μου η Φανή, η φάλαινα

https://www.youtube.com/watch?v=em3Dj46fhFk

Ενότητα 23: Για να γελάσουμε

Διάβασε ένα απόσπασμα από την κωμωδία του Αριστοφάνη, «Όρνιθες». Καλή διασκέδαση. (κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Ξέρεις τι σημαίνουν οι παρακάτω εκφράσεις; Κάνε κλικ με το ποντίκι σου σε αυτή που θεωρείς σωστή. (κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ενότητα 22: Πώς γίνεται; Πώς παίζεται;

Έχεις σκεφτεί ότι τα πουλάκια που δεν αποδημούν το χειμώνα στις ζεστές χώρες, κρυώνουν; Μάθε πώς να τα βοηθήσεις να ζεσταθούν.(κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Τα παιδιά έγραψαν στον υπολογιστή τους ένα άρθρο για τα παλιά παιχνίδια. Συμπλήρωσε τα άρθρα και βοήθησε τους φίλους μας να το δημοσιεύσουν.(κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Βοήθησε τον Αρμπέν να γράψει το ημερολόγιό του. Γράψε τα ρήματα που είναι μέσα στην παρένθεση, όπως στο παράδειγμα.(κλικ στο 3ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ενότητα 21: Χρήσιμες οδηγίες

Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξεις παγωτό γιαούρτι με πεπόνι. Προμηθεύσου τα υλικά που χρειάζονται. ( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Κάποιος μπέρδεψε τα βήματα της συνταγής. Σύρε τα με το ποντίκι σου στη σωστή σειρά και καλή όρεξη!( κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Τα ρήματα της μαγειρικής. Σύρε με το ποντίκι σου το σωστό ρήμα μαγειρικής στο φαγητό του! ( κλικ στο 3ο κομμάτι του παζλ)

Συμπλήρωσε τα γράμματα που λείπουν και διάβασε τα αινίγματα. Μετά γράψε ποια φρούτα είναι.( κλικ στο 4ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Το ρήμα στην πρόταση Πηγή: http://inschool.gr

 

Ενότητα 20: Ποιος είναι τι κάνει;

Ο Εθνικός δρυμός είναι ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από τις δραστηριότητες του ανθρώπου. Αποτελεί οριοθετημένη περιοχή που ζουν ζώα ( πανίδα) που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και σπάνια είδη φυτών (χλωρίδα). Ένας Εθνικός δρυμός μπορεί να περιλαμβάνει δάση, λιβάδια, λίμνες, ποτάμια, οικισμούς, καθώς και ιστορικά – αρχαιολογικά ευρήματα και μνημεία.( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Τώρα δημιούργησε την ταυτότητα του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Σύρε με το ποντίκι σου και βάλε τις πληροφορίες στη θέση που ταιριάζουν.( κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Τώρα δημιούργησε την ταυτότητα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Σύρε με το ποντίκι σου και βάλε τις πληροφορίες στη θέση που ταιριάζουν.( κλικ στο 3ο κομμάτι του παζλ)

Τώρα δημιούργησε την ταυτότητα του Εθνικού Δρυμού Πίνδου Βάλια Κάλντα. Σύρε με το ποντίκι σου και βάλε τις πληροφορίες στη θέση που ταιριάζουν.( κλικ στο 4ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ο τελευταίος ιππόκαμπος

https://www.youtube.com/watch?v=Qq9jTuIpOG0

Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας

https://www.youtube.com/watch?v=_gZPXjZrWK4

Παρελθοντικοί – Παροντικοί χρόνοι

Αόριστος – παρατατικός

Πηγή: http://inschool.gr

Ενότητα 19: Τα μάθατε τα νέα;

Κάνε κλικ με το ποντίκι στα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να συμπληρώσουμε μία αίτηση εθελοντικής εργασίας.( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Τα παιδιά δανείστηκαν από τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους το βιβλίο Γη, το σπίτι μου της Ζωής Σπυροπούλου από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Συμπλήρωσε τα γράμματα που λείπουν και βοήθησε τα παιδιά να βάλουν στην εφημερίδα τους τα αινίγματα.( κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ενότητα 18: Ένα βιβλίο που ταξιδεύει

Ένα χελιδόνι ταξίδεψε για τις ζεστές χώρες. Συμπλήρωσε τα σωστά ι , ει, οι και βοήθησε να γράψει ένα γράμμα στο φίλο του, τον γάτο.( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Ποιος οδηγός είναι για παιδιά; Κάνε κλικ με το ποντίκι σου και μια έκπληξη σε περιμένει.( κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ) Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ενότητα 17: Εφημερίδες! Εφημερίδες!

Βάλε τις συλλαβές με τη σωστή σειρά και βρες τον τίτλο του περιοδικού. ( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Παρατήρησε τις εικόνες και απάντησε στις ερωτήσεις.( κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ)

Λύσε το σταυρόλεξο και μάθε το ειδικό λεξιλόγιο του περιοδικού και της εφημερίδας. Γράψε με κεφαλαία.( κλικ στο 3ο κομμάτι του παζλ)

Βάλε τις προτάσεις στη σωστή σειρά και βοήθησε τα παιδιά να γράψουν στην εφημερίδα τους τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου Η πολυλογού της Ζώρζ Σαρρή.( κλικ στο 4ο κομμάτι του παζλ)

Γράψε τα ουσιαστικά στη σωστή μορφή και διάβασε το άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα η Γαλήνη με θέμα «Το φθινόπωρο».( κλικ στο 5ο κομμάτι του παζλ)

Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Ουδετερα ουσιαστικά σε -ο

Ουδέτερα ουσιαστικά σε -ι

Πηγή: http://inschool.gr

Ενότητα 16: Νιώθω

Βρες τις λέξεις στο κρυπτόλεξο των συναισθημάτων. Συμπλήρωσέ τις και μάθε τι σκέπτονται τα παιδιά. ( κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ) Πηγή: http://ebooks.edu.gr

Κλίση ρημάτων

Επίθετα – γένη

Παραθετικά επιθέτων – Συγκριτικός βαθμός Πηγή: http://inschool.gr

Ενότητα 12: Ποπό! Κόσμος που περνά!

Συμπλήρωσε τα σταυρόλεξο με τις αντίθετες λέξεις και μάθε τι συζητούν οι ήρωες των παραμυθιών στη σελίδα 324 του Λεξικού σου. Γράψε με κεφαλαία.(κλικ στο 1ο κομμάτι του παζλ)

Συμπλήρωσε τα θηλυκά ουσιαστικά στη σωστή τους μορφή και μάθε πληροφορίες για το πώς ζουν οι αρκούδες.(κλικ στο 2ο κομμάτι του παζλ) Πηγή: http://ebooks.edu.gr

 

Διάλεξε τα κατάλληλα επίθετα για να περιγράψουν την εικόνα που παρουσιάζεται

Φτιάξε αντίθετες λέξεις με τα ξε-, α- και αν-

Πηγή: http://prwtokoudouni.weebly.com/epitheta.html

 

Το διάλειμμα – Υποκείμενο / Ρήμα

Μάθημα γυμναστικής – Υποκείμενο / Ρήμα

Μια υπέροχη φωτογραφία – Θηλυκά ουσιαστικά σε -η και -α

Κάνε κλικ εδώ για να παίξεις – Το μυρμήγκι

Κάνε κλικ εδώ για να παίξεις – Η τρικυμία

Κάνε κλικ εδώ για να παίξεις – Η επιγραφή

Πηγή: http://www.jele.gr