Ασφάλεια για τους νέους στο διαδίκτυο

Αφορμή για να ανεβάσω αυτό το άρθρο στάθηκε η συζήτηση που είχα το πρωί με μια συνάδελφο καθηγήτρια πληροφορικής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και πώς μπορούμε να τη διδάξουμε στα παιδιά μιας και η τεχνολογία έχει μπει για καλά στη ζωή τους. Στόχος δεν θα πρέπει να είναι η δαιμονοποίηση του διαδικτύου αλλά η σωστή χρήση του.Παν μέτρον άριστον, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, αρκεί να μάθουμε στους νέους ποιο είναι το μέτρο.

 Η εκστρατεία Get Safe Online, η πρώτη Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης του Κοινού σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Αυτές οι σελίδες παρέχουν υλικό υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και νέους ανθρώπους, για τους δασκάλους τους, καθώς και για τους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Ελπίζουμε ότι τα διαδραστικά σενάρια, τα κουίζ, τα σχέδια μαθημάτων “Έτοιμοι να ξεκινήσουμε” θα βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πλούσιο υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς εδώ ( πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας για να δείτε το υλικό).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *