spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Windows 7

22 Οκτωβρίου 2009 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Γενικά, εκδηλώσεις

windows-7-box-art.jpg Τα Windows 7 μεταξύ άλλων επιταχύνουν την εκκίνηση και τον τερματισμό λειτουργίας και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες «πολλαπλής αφής» (multitouch), οι οποίες αντικαθιστούν το ποντίκι με τα δάχτυλα.
Ένα νέο χαρακτηριστικό στη διαχείριση αρχείων είναι οι «βιβλιοθήκες», οι οποίες συγκεντρώνουν αυτόματα και προβάλλουν μαζί όλα τα ομοειδή αρχεία (π.χ. φωτογραφίες ή τραγούδια) που εντοπίζονται σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (ένθετη αριστερά).
Επίσης μια άλλη βελτίωση στα Windows 7 είναι η δυνατότητα περιορισμού των ενοχλητικών παράθυρων που ειδοποιούν για αλλαγές στο σύστημα, όπως για παράδειγμα οι ειδοποιήσεις του User Account Control. Αλλά και η γραμμή εργασιών (taskbar) απαλλάσσεται από περιττά κουμπιά και διευκολύνει την διαχείριση πολλαπλών ανοιχτών παράθυρων, επιτρέποντας στο χρήστη να μετακινεί τα εικονίδια των ανοιχτών προγραμμάτων και να βλέπει πρόσφατα έγγραφα με δεξί κλικ.
Όπως κι αν γίνουν ευκολότερα τα πράγματα, σημασία έχει ότι έχουν για όλους μας οικονομικό κόστος, αφού κάθε αναβάθμιση ή τροποποίηση προϋποθέτει την αγορά των σχετικών προγραμματων. Η Microsoft υπερηφανεύεται για τον διαδικτυακό χώρο «αποθήκευσης» που ονομάζει υπολογιστικό νέφος (cloud computing) ή την υπηρεσία Live Mesh («ζωντανό πλέγμα») που συγχρονίζει τα αρχεία προκειμένου οι τροποποιήσεις του να καταχωρισθούν αυτόματα στα αντίγραφα που διατηρούνται σε άλλες συσκευές. Όμως το πρόβλημα για όποιον θεωρεί σημαντικό ή μαγικό εργαλείο για την εργασία του τον υπολογιστή είναι ότι το κόστος αγοράς είναι αρκετά υψηλό. Γι’ αυτό και τα «σπασμένα» προγράμματα και λειτουργικά «δίνουν και παίρνουν» και οι ενδιαφερόμενοι που εξυπηρετούνται μέσω αυτών πληθαίνουν. Πάντως τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις ΗΠΑ κάποια καταστήματα άνοιξαν από τα μεσάνυχτα για τους πρώτους πελάτες. Όσοι από σας αντιμετωπίζετε το δίλημμα «αγαπημένα XP ή Windows 7», δείτε εδώ με πολλή προσοχή κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.

Ετικέτες: ········

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση