spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Η επαναλειτουργία των σχολείων

18 Μαΐου 2020 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, ιστορία της εκπαίδευσης

«Η επαναλειτουργία των σχολείων μέχρι στιγμής έγινε με επιτυχία. Δεν υπάρχει κρούσμα από σχολείο».

Πού το ξέρετε;

Τα σχολεία άνοιξαν γιατί έπρεπε προφανώς να ανοίξουν τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα. Και το γνωρίζετε όλοι. Και οι εκπρόσωποί μας και οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι. Και ντρέπομαι γιατί σας επέτρεψα και σας επιτρέπω να με χρησιμοποιείτε, γιατί σας επιτρέπω να μη μου λέτε την αλήθεια  και κάνω πως σας πιστεύω. Με χρησιμοποιείτε σε ένα άδειο σχολείο, αφού δεν έρχονται οι μαθητές χάρις στο δικαίωμα που τους δώσατε να υποβάλουν δήλωση απαλλαγής τους από την υποχρεωτική παρουσία στη σχολική τάξη, όπως με χρησιμοποιήσατε σε ένα άδειο Webex personal room επιλέγοντας να μην είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των παιδιών. Με χρησιμοποιείτε κάνοντάς με να περιμένω ότι θα εφαρμόσετε τις αποφάσεις σας για ζωντανή μετάδοση του μαθήματος και με αφήνετε, εμένα τον δάσκαλο που μόχθησε δυο μήνες μελετώντας και δημιουργώντας εκπαιδευτικό υλικό, απροστάτευτο στην υπονομευτική τακτική του τεμπέλη και αγράμματου συνδικαλιστή. Κι επί πλέον έχω και τον δημοσιογράφο  να μας αποκαλεί κηφήνες, ότι μας πληρώνει και να καλεί τον εκπρόσωπο των φροντιστηρίων για να μάθει πόσο «πολλά»προσφέρουν εκείνα έναντι των σχολείων.

Αλλά ότι θα έβλεπα  από 2-10 παιδιά από τα 400 να προσέρχονται για μάθημα, δεν το περίμενα. Όπως δεν φαντάστηκα την αδιαφορία για την διακοπή των μαθημάτων, την αναλγησία για την συναισθηματική ισορροπία των εφήβων. Όσο και να κραυγάζουν επικαλούμενοι  το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά, όσο και να προσπαθούν να αποδείξουν την παιδαγωγική διάσταση των επιλογών τους, δεν με πείθουν. Επειδή οι πρακτικές τους τούς αποκαλύπτουν. Ποιοι; Οι οργανώσεις μας, οι ειδικοί, το Υπουργείο.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους έκαναν αυτό που τους υπέδειξε το ΥΠΑΙΘ και τα σχολεία. Συμπλήρωσαν δηλώσεις, όπου αντί μιας δηλώνουν ότι έχουν δύο ανησυχητικές καταστάσεις στο σπίτι!

Για τω Θεώ, το μόνο που θέλω, «επ’ αγαθώ» της κοινωνίας είναι να μπουν κανόνες στην ακρισία και στην υποκρισία!

 

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση