spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Διεθνές βραβείο ειρήνης σε έφηβο για τη στήριξη θυμάτων του διαδικτυακού εγκλήματος

18 Νοεμβρίου 2020 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαίδευση, νομοθεσία, οικογένεια, υπολογιστής

Διεθνές βραβείο ειρήνης σε έφηβο για τη στήριξη θυμάτων cyber-bullying!

Ένας έφηβος από το Μπαγκλαντές κέρδισε το διεθνές βραβείο ειρήνης για την εφεύρεση μιας εφαρμογής που στηρίζει νεαρά θύματα του κυβερνοχώρου.

Η εφαρμογή “Cyat Teens” του Sadat Rahman βοηθά τα νεαρά θύματα διαδικτυακού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του cyber-bullying, στη δυτική συνοικία Narail, να αναφέρουν τα περιστατικά. Οι κριτές στο KidsRights Foundation εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με τη δημιουργία του 17χρονου, που του απένειμαν το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για παιδιά 2020.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, το βραβείο απένειμε στον Rahman η Malala Yousafzai, μία νεαρή κοπέλα από το Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση και έχει βραβευθεί με Νόμπελ. Η Yousafzai ανέφερε ότι ο βραβευθείς έφηβος σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας διαφορετικής εποχής. Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε από το KidsRights Foundation που εδρεύει στην Ολλανδία. 

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή “Cyber Teens” που εφηύρε ο έφηβος Rahman έχει ληφθεί πάνω από 1.800 φορές, έχοντας στηρίξει 300 νεαρά θύματα cyber-bullying. Η εφαρμογή φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μια ομάδα νέων εθελοντών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Rahman, και τους επιτρέπει να αναφέρουν εγκλήματα εμπιστευτικά. Στη συνέχεια, η ομάδα έρχεται σε επαφή με τοπικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου και κοινωνικούς λειτουργούς για να εξασφαλίσει βοήθεια για τα θύματα. Οι χρήστες μέσω της εφαρμογής έχουν επίσης πρόσβαση σε συμβουλές για την διαδικτυακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου ενός οδηγού για τον εντοπισμό και την αποφυγή σεξουαλικών παρενοχλήσεων και εκφοβισμών. 

Η ομάδα εθελοντών έχει επιλύσει με επιτυχία σχεδόν 60 κυβερνοεγκλήματα και είχε ως αποτέλεσμα οκτώ συλλήψεις από την τοπική αστυνομία. Ορισμένες καταγγελίες αφορούσαν την αποστολή ακατάλληλων μηνυμάτων και πορνογραφικού περιεχομένου από ενήλικες σε παιδιά. Ο Rahman εμπνεύστηκε την εφαρμογή αφ’ ότου έμαθε για την αυτοκτονία ενός 15χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού. Εκτός από την εφαρμογή, ο Rahman έχει δημιουργήσει Cyber Clubs σε κάθε σχολείο στην περιοχή του, για να εκπαιδεύσει τους νέους στην ψηφιακή εκπαίδευση και ασφάλεια. Το διεθνές βραβείο ειρήνης συνοδεύτηκε με το χρηματικό έπαθλο των 118.000$, τα οποία ο Rahman σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να διανείμει την εφαρμογή στο Μπαγκλαντές καθώς και σε άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: https://www.secnews.gr/295926/diethnes-vraveio-eirinis-se-efivo-gia-ti-stiriksi-thymaton-cyberbullying/

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση