spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, «Το ’21 αλλιώς»

17 Οκτωβρίου 2019 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, εκδηλώσεις, ιστορία της εκπαίδευσης

Ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, ο θάνατος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι και η έξοδος του Μεσολογγίου, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, που ζωντανεύουν με φιγούρες κι εξαρτήματα παιχνίδια στην έκθεση  «Το ’21 αλλιώς», που φιλοξενεί στην κεντρική του αίθουσα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Επιπλέον, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους. Για την κατασκευή των είκοσι τρισδιάστατων απεικονίσεων σκηνών χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 1300 φιγούρες, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία παιχνιδιών, εκ των οποίων κάποιες τις παραχώρησαν συλλέκτες.. 

Το σχεδιασμό και την γενική εποπτεία της έκθεσης έχουν οι επιμελήτριες του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (Ιστορικός Τέχνης) Παναγιώτα Παναρίτη (Αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (Ιστορικός). Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς.

Το γραφείο και το κάθισμα του Ι. Καποδίστρια

Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το Μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Θα διαρκέσει έως και τον ερχόμενο Μάιο και είναι ανοιχτή Τρίτη με Κυριακή, 09.00-14.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://www.tanea.gr/2019/10/17/lifearts/to-21-allios-sto-ethniko-istoriko-mouseio/ και 

http://www.nhmuseum.gr/el/ektheseis/to-21-allios-i-elliniki-epanastasi-me-figoures-kai-dioramata-playmobil/

 

 

Ετικέτες: ···

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση