spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Το βρεταννικό φλέγμα ως αντίδοτο της υστερίας.

21 Ιουνίου 2020 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · ανθρώπινα δικαιώματα, ιστορία της εκπαίδευσης, πολιτική

Διατρέχοντας την Telegraph διαβάζω:

 “This country is not built for the hysterical extremes of Trump’s᾿» και η απάντηση: «The country wasn’t. But that is what BLM activists want to change and the Left, the MSM and the police are supporting them». Και η ανταπάντηση: «The vast majority of our 68M don’t do hysterical extremes». Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ αναγνωστών με αφορμή το κύριο άρθρο. 

Η βρεταννική εφημερίδα  αναφέρεται στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν και στο Η.Β., στις συνέπειες, αλλά και τις αιτίες του φαινομένου. Η ιστορία της χώρας, υποστηρίζει, στο θέμα της δουλείας δεν μοιάζει με εκείνη των Η.Π.Α. Απ’όσα γνωρίζουμε οι  κοινότητες στο Η.Β συμβιώνουν αρμονικά και τίποτε δεν θα μπορούσε να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες της Αμερικής.

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που γνωστά και επιτυχημένα σχολεία του Η.Β., όπως το Winchester, το Fettes, το Ampleforth και το St Paul’s Girls ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν αναθεωρήσεις των προγραμμάτων σπουδών τους, προκειμένου να εκπαιδεύσουν καλύτερα τους μαθητές τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μια διακομματική ομάδα με περισσότερους από 30 βουλευτές έχει ήδη ζητήσει την επανεκτίμηση του εθνικού προγράμματος σπουδών από τους ηγέτες και τους ιστορικούς του BAME¹, ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη μαύρη ιστορία και το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της δουλείας. Να σημειωθεί ότι  το 35% των Λονδρέζων προέρχονται από κοινότητες BAME, δηλαδή μέλη μη λευκών κοινοτήτων. Kαι η φωτογραφία αριστερά αποτυπώνει το πρώτο συνέδριο των κοινοτήτων το 2017  στο Birmingham.  Στη Νιγηρία, όμως, που  κατακρεουργούνται χριστιανοί αφρικανοί, δεν υπάρχουν ούτε συνέδρια, ούτε βουλευτές να τους σώσουν. Μα πόσο «κωμικός» είναι αυτός ο πολιτισμός μας! (Real issues are being ignored in this farcical culture war, Τom Harwood, 12/06/2020).

BAMEed Conference Panel

Final discussion panel at the first BAMEed conference, Birmingham, 3rd June 2017

“BAMEed Conference Panel” από sc63 διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

¹ BAME (Black, Asian, and minority ethnic συντομογραφία για μαύρους, ασιάτες και μειονοτικούς εθνοτικούς : αναφέρεται σε άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είναι λευκά. (Ορισμός του BAME από το Cambridge Advanced Learner’s Dictionary & Thesaurus © Cambridge University Press) 

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση