spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Φωτογραφίες και video σε σχολικές εκδηλώσεις

16 Δεκεμβρίου 2012 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · ιστορία της εκπαίδευσης

http://internet-safety.sch.gr

Η πορεία προς τα Χριστούγεννα είναι μία πολυάσχολη περίοδος για πολλά σχολεία, με αρκετά της πρωτοβάθμιας να ανεβάζουν Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρουσιάζουν μουσικές εκδηλώσεις. Πολλά σχολεία ενθαρρύνουν τους γονείς και τους κηδεμόνες να παρακολουθήσουν αυτά τα γεγονότα καθώς παρουσιάζουν την κοπιαστική εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με την εξέλιξη των κινητών ψηφιακών τεχνολογιών, εκείνοι που παρακολουθούν την εκδήλωση μάλλον επιθυμούν να φωτογραφήσουν ή να βιντεοσκοπήσουν τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή, όπως ένα smartphone. Αν και αυτό δεν αποθαρρύνεται, οι διευθυντές στα σχολεία μπορεί να θέλουν να εξετάσουν τις συνέπειες των γονέων οι οποίοι μοιράζονται αυτές τις φωτογραφίες με τους άλλους στο διαδίκτυο.

Τα σχολεία δεν επιθυμούν να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε αυτό το θέμα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δεν έχει εκδώσει κάτι σχετικό που να αφορά αυτό το ειδικό ζήτημα των σχολείων, ωστόσο υπάρχει η Απόφαση 66/2010 σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στο Διαδίκτυο, δίχως συγκατάθεση. Περισσότερα εδώ.

Ετικέτες: ·

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση