spetsiotou blog Δάσκαλε … τον ήρωά μου!

Ρύθμιση θεμάτων διανομής και κοστολόγησης διδακτικών βιβλίων, ηλεκτρονικών σημειώσεων και ενίσχυσης βιβλιοθηκών

29 Ιουνίου 2011 από spetsiotou
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Εθνικά Θέματα, ιστορία της εκπαίδευσης

Δημόσια Διαβούλευση της Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων διανομής και κοστολόγησης διδακτικών βιβλίων, ηλεκτρονικών σημειώσεων και ενίσχυσης βιβλιοθηκών»

Βασικός στόχος της προωθούμενης Κ.Υ.Α. είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών και η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των παραγόντων που μετέχουν στην παραγωγή και διάθεση επιστημονικής γνώσης (Διδασκόντων, Βιβλιοθηκών και Εκδοτών). Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να καθοριστούν:

Η έννοια του συγγράμματος με τη συμπερίληψη των ηλεκτρονικών σημειώσεων και ηλεκτρονικών βιβλίων ελεύθερης πρόσβασης. Η κατάργηση διανομής του βοηθήματος και η ενεργοποίηση της δυνατότητας προμήθειας του από τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες σε ικανό αριθμό για την κάλυψη των αναγκών διδασκαλίας . Η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση, αυτοματοποίηση και επιτάχυνση του τρόπου κοστολόγησης των έντυπων βιβλίων ελεύθερου εμπορίου με άμεσα οφέλη τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της διαφάνειας. Ο τρόπος διάθεσης των ηλεκτρονικών σημειώσεων από τους διδάσκοντες μέσω του ΕΥΔΟΞΟΥ με στόχο την έγκαιρη διανομή τους στους φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και θέματα αμοιβών συγγραφέων. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας εκ μέρους των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, σε συνεργασία με τα Τμήματα των Ιδρυμάτων, συνεχούς εμπλουτισμού των συλλογών τους με απώτερο στόχο την υιοθέτηση πολιτικών μακροχρόνιου δανεισμού. Λοιπά θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας Εύδοξος .

Το Υπουργείο θέτει ως στόχο την ουσιαστική αλλαγή των ισορροπιών σε όφελος των Ιδρυμάτων και των Βιβλιοθηκών, ώστε οι τελευταίες να καλύψουν οποιαδήποτε κενά δημιουργηθούν με ένα τρόπο όμως βιώσιμο στο χρόνο και όχι με τον αδιέξοδο τρόπο που γινόταν ως τώρα. Οι τελευταίες θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν συντονισμένα σε προμήθεια βιβλίων για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών και σπουδαστών και να οδηγήσουν στην πραγματική καθιέρωση του πολλαπλού συγγράμματος και όχι της σημερινής κατάστασης, την οποία γνωρίζουν όλοι.

Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε απο εδώ:
http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1039
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 4η Ιουλίου 2011.
Σημ.: Μη μου τους κύκλους τάραττε, και πάλι. Το πολλαπλό σύγγραμμα είναι πάλι περιορισμένη ύλη (από εδώ έως εκεί) συμπεριλαμβανομένων και των σημειώσεων των διδασκόντων; Πολύ θα ήθελα να μάθω, πόσα χρήματα θα δαπανηθούν για την «ηλεκτρονική» διευθέτηση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η επιστημονική κατάρτιση των ελλήνων σπουδαστών. Ας γράψουν ειδικότεροι από μένα για το τι πρέπει να γίνει. Εγώ μόνο μια αφελή ερώτηση θα διατυπώσω: Γιατί πρέπει να πληρώνονται οι διδάσκοντες συγγραφείς των ηλεκτρονικών σημειώσεων των φοιτητών και του ενός βιβλίου του μαθήματός τους; Εσείς διατυπώστε τις υπόλοιπες.

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση